avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... despagubiri materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

despagubiri materiale

In urma unei achitari definitive,am introdus o actiune judec. pt a cere despagubiri statului roman.Imi spune si mie cineva care e procedura, stiu ca in decurs de 6 luni de la definitva se poate introduce aceasta actiune ! Mai intai trebuie sa atac aici in Romania si daca nu s multumit ,urmeaza CEDO,sau cum e??? Va multumesc!
treb sa platiti taxa de timbru,parcurgeti toate caile in tara apoi CEDO
Presupun ca pe art. 504 C pr penala ati solicitat despagubirile.Hotararea tribunalului este supusa numai recursului.
Iar CEDO poate fi sesizata numai dupa epuizarea cailor de recurs interne si intr-un termen de 6 luni incepand cu data hotararii interne definitive.

Mai multe informatii despre procedura gasiti si daca accestai link-ul urmator:

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestare nelegala, despagubiri LARISA PINTEA LARISA PINTEA as vrea sa va cer pararea in urmatoarea problema: pt o arestare nelegala, este obligatorie parcurgerea procedurii prevazuta de art. 504 c. pr. pen., inainte ... (vezi toată discuția)
Cauza la c.e.d.o. buhus ionela buhus ionela Buna ziua,as avea o intrebare referitoare la cazurile de la CEDO, prietenul meu a fost condamnat la inchisoare cu suspendare, dar nu i s-a dat drumul din ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)