avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice oferte financiare egale- criteriu de departajare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

oferte financiare egale- criteriu de departajare

Buna seara,
in cazul a 2 oferte egale am ales un criteriu de departajare experienta ofertantului din ultimi 3 ani, este un criteriu restrictiv?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 01:15, 7 Aprilie 2012
Atata vreme cat definiti foarte clar acea conditie, de ex. numar de proiecte derulate in acea perioada,etc.
E destul de general ceea ce spuneti dvs. Dati-mi mai multe detalii pe privat, eventual, sub garantia confidentialitatii. Atunci pot spune mai mult.
ce pot face in cazul in care ofertantul in etapa de calificari a adus un formular de oferta care nu este cel pe care l-am ceurt eu, cel cerut de mine nu este completat corect, mai exact fiind vorba de mai multe lucrari respectivul a completat doar valoare finala pe care eu nu o pot deduce, fiind singurul ofertant calificat ce pot face daca dupa faza finala de licitatie elctronica eu ii solicit scris acest formular si el nu il aduce cum l-am cerut eu?
multumesc
Articolul 12 din Ordinul ANRMAP 509/2011
Solicitarea unei cerinţe minime de calificare şi selecţie referitoare la prezentarea unui contract similar de furnizare/prestare/execuţie, semnat/încheiat şi/sau început în ultimii 3, respectiv 5 ani, devine restrictivă din considerentul că există posibilitatea ca un operator economic să fi semnat/încheiat şi/sau să fi început un astfel de contract în urmă cu mai mult de 3 sau 5 ani, dar să poată prezenta experienţa similară realizată în perioada solicitată.
Acest art. poate fi extrapolat şi la situaţia dumneavoastră.
După părerea mea ar trebui eliminat pentru a evita eventualele neplăceri cauzate de eventualitatea reluării procedurii.
problema e ca eu l-am calificat in etapa urmatoare de licitatie electronica
Răspunsul meu se referea la criteriul de departajare.

Alte discuții în legătură

Dovedirea experientei similare soazig soazig In cazul unei proceduri furnizare de produse ofertantul isi demonstreaza experienta similara prin prezentarea de facturi eliberate catre clienti privati (copie ... (vezi toată discuția)
Criterii de calificare-lucrari similare tina25 tina25 prin fisa de date s-a solicitat prezentarea declaratiei pe ultimii 5 ani a lucrarilor [b]similare[/b], formularul de experienta-insotit de 1 contract si ... (vezi toată discuția)
Lista principalele livrari in ultimii ani-achizitii publice macristinasrl macristinasrl Am participat si particip la licitatiile publice. Unele unitati contractante conditioneaza admiterea la procedura de achizitie numai in cazul in care poti ... (vezi toată discuția)