avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am mare nevoie de un sfat, o informatie sau o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am mare nevoie de un sfat, o informatie sau o instruire cum sa fac o reclamatie la itm

pana de curand am lucrat la o firma din bucuresti pe un post de ospatar, fiind nevoita sa plec de acolo deoarece intarziase salariul cu aproximativ o luna, am incercat sa reglementez problema pe cale amiabila si s-a ajuns pana a ma jigni pt ca am indraznit "sa-i stresez sa imi dea salariul" dupa cum mi s-au adresat domnii patroni. acum ei vor sa vanda afacerea si ma tem sa nu plece fara a-mi mai vedea vreodata banii pentru care eu am muncit.. nu m-i se pare normal ceea ce au facut ei si nu vreau sa raman pagubita.. vreau sa stiu ce se poate face in cazul de fata, ce drepturi am si cum se procedeaza in aceste cazuri.. va multumesc din suflet
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2012
mihaigeorgetaelisabeta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:51, 3 Aprilie 2012
Sunt doua posibilitati care se pot exercita concomitent:
- sesizarea ITM-ului ... daca este vorba despre o firma cu sediul in Bucuresti sesizarea o puteti depune fie prin posta - scrisoare recomandata cu confirmare de primire, fie depunere la registratura - str.Radu Voda nr.26-26A, sect.4,Bucuresti , fie online pe adresa
[ link extern ]

- actiunea in instanta. Se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

Daca trimiteti sesizarea prin posta sau o depuneti la registratura ITM-ului , uitati mai jos un model:
[ link extern ]
multumesc mult si mai am o singura nelamurire, ce trebuie sa apara pe cerere, numele patronului sau a firmei?
Parcurgeti subiectul acesta pentru alte detalii:
www.avocatnet.ro/content/for...
@ mihaigeorgetaelisabeta

Trebuie sa apara datele de identificare ale societatii .. nume, adresa, CUI etc..
mihaigeorgetaelisabeta

mergeti la sediul ITM, cereti un formular de la compartimentul de relatii cu publicul sau de la secretariat si va dau inspectorii toate informatiile necesare.

p.s.
Regulamentul Forumului
2.6. ..... Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm curca cristina curca cristina buna ziua, cum se poate depune o reclamatie catre ITM daca nu esti din accelasi oras? EX:Eu locuiesc in CTA dar firma are sediul principal in BUC. (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime ioana2525 ioana2525 Firma la care am lucrat are sediul in Bucuresti (eu fiind din alt oras). Am nevoie de adeverinta de vechime de la ITM. Pot face cererea prin posta sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime Qwerty2010 Qwerty2010 Am lucrat pana in August 2010 la o firma din Bucuresti. Acum am nevoie de adeverinta de vechime de la aceasta firma iar problema este ca nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)