avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare contabila fond rulment intretinere la bloc
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare contabila fond rulment intretinere la bloc

Buna ziua
Am primit 2 chitante de la asociatia de proprietari:
- cheltuieli cu intretinerea pe luna ianuarie + februarie
- fond de rulment
As dori sa stiu pe ce cont poate inregistra o societate comerciala acest fond de rulment?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:10, 3 Aprilie 2012
Fondul de rulment se va depune in contul Asociatiei de Proprietari,si este evidentiat in "REGISTRU FOND DE RULMENT" care are o fise pentru fiecare apartament.
Dar nu inteleg ce legatura are societatea comerciala.

Am o firma care are sediul inchiriat in apartamentul unui bloc si am primit de la asociatie cele 2 chitante despre care mentionam anterior.
Daca aveti spatiul inchiriat,fondul de rulment il suporta proprietarul acelui spatiu.
Daca il platiti Dumneavoastra, acel fond de rulment ramane in contul proprietarului cand se termina contractul.
Sau il puteti inregistra in cont 471, urmand ca la incheierea contractului, proprietarul de drept al apartamentului sa va restituie suma respectiva. Ii taiati chitanta atunci si scoateti suma din cont 471.
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilantul contabil (restante intretinere) Alexandru47 Alexandru47 Asociatia de proprietari a avut inchiriat un apartament catre o firma care a plecat 2012 lasand o restanta la intretinere ~600 lei. Unde se incadreaza aceasta ... (vezi toată discuția)
Contract furnizare apa elenaadriana elenaadriana Am inchiriat un spatiu intr-un bloc de locuinte, la parterul acestuia, spatiu comerciial prevazut din constructie, unde urmeaza sa functioneze o societate ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment bellefille bellefille Proprietarul unui spatiu comercial ,aflat la parterul unui imobil de locuinte ,care este inchiriat este obligat la plata fond rulment si daca da cum se ... (vezi toată discuția)