avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interpretare contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interpretare contract de vanzare cumparare

Salutare,am nevoie de un sfat! Notareul poate inchieia un contract de vanzare -cumparare in care certificatul fiscal apare debite?actualul proprietar sa angajat ca va plati el debitele care de fapt apartin vechiului proprietar.contractul inchieiat intre iei este cu mentiunea de mai sus.
Preblema este ca fostul proprietar recunoaste debitele ca find amenzile sale si de aceea a dat o declaratie notariala in care se obliga sa le plateasca,alt aspect ca primaria a emis adresa pe numele celui cu debite ca sa angajat sa plateasca si totodata a trecut si penalizari de intarziere pr NR DE ROL UNIC al acestuia.

Actualul proprietar vrea sa vanda imobilul dar primaria a mentionat ca certificatul fiscal va fi grevat de aceea sarcina! Oare nu este ilegal ce face primaria??
cum poate jongla cu acel debit??adica pune si penalizari si acum nu elibereaza certificatul fiscal noului proprietar fara debit??

oare un notar poate interpreta si tot odata descura aceasta ilegalitate??
ce trebuie facut in situatia asta??? va multumesc
Cel mai recent răspuns: BOGDAN EUGEN , utilizator 18:41, 4 Aprilie 2012
Salutare :wave:

Nu e treaba notarului. El a luat act de intelegerea partilor si a trecut-o in contract.

Fie plateste cel care a cumparat, dupa care se indreapta impotriva vanzatorului, fie il convinge pe vanzator sa-si indeplineasca obligatia asumata.

tertium non datur

:wave: (salutare)

Pentru eliberarea certificatului fiscal pentru vanzare , deci pentru aceasta operatiune, nu se poate elibera daca proprietarul are datorii, ele trebuie achitate inainte de autentificarea actului, pentru ca acest certificat fiscal pe care il emite organul fiscal competent trebuie sa fie "curat", fara datorii, in vederea vanzarii. In schimb daca se elibereaza pentru succesiune, partaj el poate figura si cu debite, deoarece formeaza pasivul succesoral care va fi stins de mostenitori.
multumesc :love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unu-i teren bulbucanunelu bulbucanunelu intentionez s-a cumpar un teren pe care am deja un garaj construit de mine si doresc sa aflu pasi care trebuie sa-i urmez de la inceput cand ajung la notar cu ... (vezi toată discuția)
Restanta fostului proprietar - cine plateste? lordmrm lordmrm Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! In luna nov07 am cumparat un ap. Am stabilit in contract ca termen de eliberare 15 dec 2007, cu mentiunea. in contractul ... (vezi toată discuția)
Certificat de atestare fiscala Dorel C Dorel C Va salut cu respect! In urma cu vreo 4 luni am cumparat o masina din orasul Balan, judetul Harghita. Proprietarului nu i s-a eliberat certificatul de atestare ... (vezi toată discuția)