avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Problema la mine este una destul de simpla, dar am nevoie de cateva date ca sa o pot rezolva fara scandal. Vreau sa divortez de sotul meu dupa doar 9 luni de cand suntem casatoriti si vreau sa o fac cu acordul partilor. Am nevoie de un model de cerere si de niste indrumari in acest sens. Chiar vreau sa se termine cat mai repede acest divort. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:51, 27 Noiembrie 2008
pentru divort prin acordul partilor, va trebui sa mai asteptati cateva luni, pana la implinirea unui an de la casatorie, daca nu au rezultat copii. este cea mai simpla varianta.
Daca nu se mai poate astepta, puteti solicita desfacerea casatoriei, din culpa ambilor soti si instanta sa pronunte o hotarare fara motivare.
Puteti consulta acest site, la rubrica "Documente utile" unde veti gasi un model de cerere divort prin acord.
In acest din urma caz, culpa comuna, va trebui sa aveti un martor care sa confirme acest lucru.
In principiu, daca ambii soti consimt la desfacerea casatoriei, audierea martorului este doar formala, acesta trebuind doar sa declare ca nu va mai intelegeti iar casnici nu mai poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura vicar vicar Buna ziua, vreau sa divortez si nu stiu care este procedura. Mentionez ca nu avem copii si nici bunuri comune,in afara de un credit la banca :D pe care il ... (vezi toată discuția)
Divort edyon edyon Am si eu nevoie de un sfat! Eu sunt din Oradea si m-am casatorit anul trecut in iulie in Scornicesti.Din pacate aceasta casnicie nu a mers,eu m-am reintors in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna snowwhite snowwhite as avea nevoie de ajutor... as vrea sa depun actele pentru divort, dar am nelamuri in ceea ce priveste formularea cererii de divort.este vorba despre un ... (vezi toată discuția)