avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Marfa depreciata si expirata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Marfa depreciata si expirata

se comercializeaza componenete IT si consumabile
in cazul componentelor achizitionate la un anumit pret de intrare si nevandute pina in prezent pretul actual nemaivand nici o relevanta in momentul de fata, vanzare facandu-se sub pretul de achizitie solicit ajutor din punct de vedere contabil(adica temeiul legal al inregistrarilor contabile);
in cazul consumabilelor (cartuse imprimanta) expirate si nevandute care este tratamentul contabil de scoatere din gestiune.

VA ROG DACA STIE CINEVA!


Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2008
nico75, utilizator
Cel mai recent răspuns: florence_nann , utilizator 10:49, 29 Noiembrie 2008
Daca sunteti microintreprindere faptul ca vindeti sub pretul de achizitie este relevant doar ca rezultat financiar, adica pierdere, iar daca aveti marfuri expirate faceti un proces verbal de scoatere din gestiune si va trebui sa le predati vanzatorului (vezi Lexmark, care colecteaza consumabile ..)sa nu existe nici un dubiu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din gestiune cartuse pentru imprimanta expirate gabi.b gabi.b Care sunt procedurile care se fac pentru a scoate din gestiune cartuse de imprimanta care erau pentru vanzare dar au expirat? Care este inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila reparatie calculatoare alexs1985 alexs1985 Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum ar fi corect sa inregistrez o factura de\" Reparatie unitate centrala\" . Am o firma in domeniuL IT ( servicii de ... (vezi toată discuția)
Gestiune punct de lucru Lavinia1989 Lavinia1989 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea situatie. Este vorba de o firma (servicii IT) care nu a avut punct de lucru pana acum. Firma are ... (vezi toată discuția)