avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ajutor judiciar
Discuție deschisă în Executare silită

ajutor judiciar

Se acorda ajutor judiciar pentru plata cautiunii ? Nu am posibilitatea sa platesc aceasta cautiune deoarece avem veniturile pe ultimele doua luni anterioare depunerii contestatiei la executarea silita a imobilului, mai mici de 500 lei/ pe membru de familie. S-a stabilit o cautiune foarte mare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 29 Noiembrie 2008
Din pacate, justitia nu poate sa te oblige sa platesti o cautiune si apoi sa iti dea tot statul banii sa platesti cautiunea.
Altfel ar fi renuntat cu totul la cautiune.

De raspunsul este. Nu , nu exista ajutor de stat pentru plata cautiunii (tot catre stat).

Dar poti apela la asociatii caritabile de ajutorare a pagubitilor sau celor inselati in tranzactii imobiliare.
Asociatii anti frauda imobiliara, etc.

Alberto Kurtyan
Daca nu se plateste cautiunea , instanta nu poate suspenda executarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - cautiune ??? Dumitru2009 Dumitru2009 Buna ziua Va rog mult sa imi raspundeti si mie la intrebari. Am depus o contestatie la executare( pentru un drum de servitute) iar le termenul de judecata ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca b.stefan78 b.stefan78 Dupa comunicarea unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile( precizez ca au fost epuizate si caile de atac etc.) care sunt urmatoarele proceduri? ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit srl elishepherd elishepherd Am 21 de ani si sunt studenta. In luna aprilie 2010 am infiintat o SRL insa pana in prezent nu am avut nici un profit. Nu exista nici bunuri inregistrate pe ... (vezi toată discuția)