avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... O.U.G.159/2008-modif.L.51/1995
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

O.U.G.159/2008-modif.L.51/1995

Nu se mai accede in profesia de avocat cu 10 ani vechime in profesie juridica....abrogare art.16 :(
Cel mai recent răspuns: crifera , utilizator 23:38, 3 Decembrie 2008
Aşa este, OUG nr.159/2006 a modificat Legea nr.51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat:
Art. I. — Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 113 din 6 martie 2001, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
6. La articolul 16, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 16. — (1) Primirea in profesie se obtine numai pe baza unui examen la nivel national organizat de U.N.B.R, potrivit prezentei legi si Statutului profesiei de avocat.”
7. La articolul 16, alineatele (2) si (3) se abroga.
am citit si eu aceasta ordonanta si m-a intereseaza un alt aspect si anume ce se intampla cu persoanele definitivate intr-o profesie juridica? daca isi iau examenul mai intra ca avocati definitivi ? articolul privind stagiul nu e abrogat iar potrivit statutului acestia in caz de promovare intra ca avocati definitivi...
multumesc anticipat
scuze pt ,,m-a" vroiam sa scriu m-a interesat:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Stie cineva daca te mai accepta anul acesta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist? ContSters86775 ContSters86775 Buna Stie cineva daca in noile conditii te mai accepta ca si avocat definitiv daca ai 5 ani ca si jurist conform legii avoacaturii eu zic ca ... (vezi toată discuția)
Cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade? glo glo cind se mai sustine examen de intrare in avocatura? la ce perioade?pentru ca as dori sa dau si eu examen .multimesc (vezi toată discuția)