Daca o firma inchiriaza un autoturism prin contract de inchiriere incheiat la data de 28 ianuarie 2009 pe o perioada de 5 luni si factureaza in luna aprilie toata chiria (defalcata lunar) conform contract iar la 10 mai suspenda activitatea operatiunea este ilegala daca s-a inregistrat factura in jurnale ,balante ,decont Tva etc? Poate duce la sfirsit contractul daca intre timp a intervenit suspendarea tinind cont ca la data incheierii lui nu se intrevedea suspendarea activitatii ? Bineinteles nefacturind alte servicii firma avind ca obiect principal de activitate intermedieri cu produse nespecifice
Chiria cum ati incasat-o?
Dvs. trebuia sa emiteti factura lunar, pentru fiecare rata in parte. Banuiesc ca ati facturat in aprilie pentru toata perioada deoarece prevedeati ca suspendati activitatea societatii incepand cu luna mai.:)
Nu cred ca este o problema totusi, atata timp cat societatea era activa in acel moment.
Ce prevede contractul vis a vis de facturarea acestui serviciu?
Ca facturarea se va face la o data stabilita de comun acord intre partile contractante. Din cite stiu eu incasarea facturilor poate fi facuta si dupa suspendare fie prin banca fie numerar (sub 5000 ron) . Facturarea este interzisa dupa suspendare.
Exact. Nu cred sa aveti probleme. Ati facturat la momentul "aprilie". Eventual mai incheiati un act aditional la contract in care sa mentionati ca s-a luat de comun acord hotararea facturarii intregii chirii in luna aprilie.