avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general firma activitate suspendata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

firma activitate suspendata

Daca o firma inchiriaza un autoturism prin contract de inchiriere incheiat la data de 28 ianuarie 2009 pe o perioada de 5 luni si factureaza in luna aprilie toata chiria (defalcata lunar) conform contract iar la 10 mai suspenda activitatea operatiunea este ilegala daca s-a inregistrat factura in jurnale ,balante ,decont Tva etc? Poate duce la sfirsit contractul daca intre timp a intervenit suspendarea tinind cont ca la data incheierii lui nu se intrevedea suspendarea activitatii ? Bineinteles nefacturind alte servicii firma avind ca obiect principal de activitate intermedieri cu produse nespecifice
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 22:14, 3 Aprilie 2012
Chiria cum ati incasat-o?
Dvs. trebuia sa emiteti factura lunar, pentru fiecare rata in parte. Banuiesc ca ati facturat in aprilie pentru toata perioada deoarece prevedeati ca suspendati activitatea societatii incepand cu luna mai.:)
Nu cred ca este o problema totusi, atata timp cat societatea era activa in acel moment.

Ce prevede contractul vis a vis de facturarea acestui serviciu?
Ca facturarea se va face la o data stabilita de comun acord intre partile contractante. Din cite stiu eu incasarea facturilor poate fi facuta si dupa suspendare fie prin banca fie numerar (sub 5000 ron) . Facturarea este interzisa dupa suspendare.
Exact. Nu cred sa aveti probleme. Ati facturat la momentul "aprilie". Eventual mai incheiati un act aditional la contract in care sa mentionati ca s-a luat de comun acord hotararea facturarii intregii chirii in luna aprilie.
OK, merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cvaloare servicii nefacturate sabinna sabinna Contract de inchiriere imobil incheiat pe 3 ani.Potrivit contractului chiria se plateste lunar in baza facturii emise de proprietar. Pentru plata chiriei ... (vezi toată discuția)
Garantie inchiriere spatiu cu tva sau inclusiv tva? ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma platitoare de TVA vrea sa inchirieze un spatiu de birou catre o alta societate. Intrebarea mea este garantia contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Ordin compensare debit-garantie Cata_68 Cata_68 Intr-un contract de inchiriere este specificat ca locatarul trebuie sa constituie garantie pentru neplata chiriei si a utilitatilor. La expirarea contractului ... (vezi toată discuția)