avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

In urma divortului , fosta mea sotie a fost de acord sa plateasca ratele la banca, iar eu sa am in grija copilul cu toate cheltuielile aferente. In cazul in care nu mai plateste ratele, banca poate cere angajatorului meu sa-mi puna poprire pe salariu, eu fiind imprumutatul la banca, iar fosta mea sotie co-debitor obligat bancii. Legea il poate obliga pe angajatorul meu sa-mi faca poprire pe salariu?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:05, 3 Aprilie 2012
Tot ceea ce ati scris mai sus este stipulat in hotararea de divort sau este numai o intelegere verbala intre Dvs. si fosta sotie?

Pentru ca daca este varianta II, sigur ca angajatorul este obligat sa va retina ratele in eventualitatea in care fosta sotie nu le mai achita si se trece la executarea slita a debitului. Angajatorul, in calitate de tert poprit este obligat sa va faca retinere din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara - mai exista obligatia? GHIGU GHIGU Sunt proaspat divortat si am primit cei 2 copii spre crestere si educare,in detrimentul mamei.Aceasta refuza sa le plateasca pensia alimentara stabilita de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor Blueionyka Blueionyka Va rog sa ma ajutați cu o informație. Divorțul s-a pronunțat in mai 2017 si fostul meu soț a fost obligat la plata unei pensii de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Executare silita 2740826332154 2740826332154 daca un angajat a facut un imprumut bancar(pentru el personal)inainte de a se fi angajat la actualul loc de munca,imprumut pe care nu l-a platit si acum firma ... (vezi toată discuția)