avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cesiune de creanta cu titlu gratuit
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cesiune de creanta cu titlu gratuit

Va rog sa imi raspundeti daca, pe o ordonanta de plata, exista sansa ca instanta sa admita exceptia lipsei calitatii procesuale active daca, societatea reclamanta a primit prin cesiune cu titlu gratuit o creanta de la o alta societate comerciala. Mai precis, sa constate instanta ca acordul de cesiune cu titlu gratuit dintre doua SC uri nu este posibil, incalcandu-se principiul specializarii capacitatii de folosinta(lipsa scopului lucrativ al unui SC). Ce aparari as putea invoca, va rog...:(
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 00:32, 4 Aprilie 2012
Cesiunea de creanta cu titlu gratuit este in esenta o donatie, care trebuie incheiata in forma autentica. Nerespectarea conditiei de forma este sanctionata cu nulitatea absoluta a contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intentie liberala si calificarea unui act de vanzare-cumparare ca liberalitate BogdanLupu BogdanLupu Relatia de opozabilitate dintre caracterul oneros si liberalitate. Pe scurt ce inseamna acesta liberalitate si ce este intentia liberala? Inteleg bine ca prin ... (vezi toată discuția)
Donatie firma user29 user29 Buna ziua, Firma noastra se ocupa cu productia unui joc boardgame. Daca donam cateva jocuri pentru a se vinde in cadrul unui eveniment, iar banii vor fi ... (vezi toată discuția)
Cesiunea de creanta intre soti Dana-Roxana Dana-Roxana Buna seara! Am nevoie de o lamurire. Este posibila cesiunea de creanta intre soti? Mi s-a spus ca acest act ar fi lovit de nulitate, conf. art.1307 Cod Civil. ... (vezi toată discuția)