avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intampinare parata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intampinare parata

Buna ziua!As dori o sugestie pentru urmatoarea speta, eu fiind parata.Reclamanta a introdus la Tribunalul Iasi actiune pe OUG 119 , am cerut mutare la judecatoria Sibiu, s-a admis si acolo a fost respinsa la primul termen.A reintrodus la judecatoria Iasi "pe pretentii', iarasi am solicitat mutarea la judecatoria Sibiu si s-a admis (mutarea la Sibiu).Nu s-a facut conciliere in niciun fel, reclamanta sustinand ca OUG 119 introdusa (si respinsa )poate fi asimilata concilierii directe.Pe fond problema o constituie un numar de facturi din care mare parte au termenul de prescriptie depasit de la data introducerii ultimei actiuni- la Iasi (in pretentii ) si aflata acum pe rol la judecatoria Sibiu (cu termen cand va fi ? cam 2-3 luni, sper!) .Aceste facturi au "in spate" doua contracte diferite din care unul este pentru facturile prescrise din 01.01.2008-31.12.2008 , iar celalalt pentru cateva facturi dupa 2009 care nu s-au prescris! Dupa atatea mutari (introduceri la Iasi si mutari la Sibiu) v-as ruga pentru sugestii pentru intampinarea pe care urmeaza s-o introduc(cand va fi cazul, la Sibiu) .Am introdus la primul termen (la judecatoria Iasi) exceptii pentru prescriere , inadmisibilitate conciliere si necompetenta teritoriala.Aveti si alte sugestii?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tmihai2006 , utilizator 14:48, 4 Aprilie 2012
Treaba cu concilierea cade, ramane prescriptia si ce mai e legat de clauzele contractuale.
Vezi ca prescriptia sa fi intervenit inainte de deschiderea actiunii in pretentii.
Consider ca apararea o poate face mai bine un avocat, alaturi de dvs.este adevarat ca ati dobandit cateva cunostinte juridice, dar zic ca mai aveti nevoie de ajutor. Intampinarea sa o depuneti cu cel putin 5 zile inainte de termen.
Au mai existat si alte somatii care sa fi intreruppt cursul prescriptiei?Poate ati facut plati...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2012
LORELA UNGURIANU, Avocat
Va multumesc pentru raspuns.Nu au existat alte somatii, nici macar notificari scrise.Singura actiune la Tribunalul Iasi pe OUG 119 , este adevarat pana la curgerea celor 3 ani, dar care s-a mutat la Sibiu dupa 6 luni si s-a judecat la primul termen(s-a respins actiunea ).La data introducerii actiunii (ianuarie 2012) pe pretentii la Iasi cam 90% din facturi erau prescrise.Plati nu am facut in aceasta perioada (de dupa actiunea de la Tribunalul Iasi), iar anterior reclamanta (in 2010) a compensat o parte din datorie cu marfuri pe care i le-am trimis prin ordin de compensare (ea fiind agentul initiator).primul contract(din 2008) avea clauza ca este valabil un an (pana in 31.12.2008) dupa care poate fi prelungit prin acordul partilor(nu a mai fost cazul, eu nedorind acest lucru), iar al doilea contract "vizeaza " o perioada dupa 2009 in care eram obligat sa iau un target lunar de marfuri (si nu am luat decat o mica parte 10 % din facturile solicitate la plata) ) conditionat de acordarea de discount (tichete cadou) de catre reclamanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie extinctiva tmihai2006 tmihai2006 Buna ziua!Reclamanta a introdus gresit o cerere (pe OUG 119)la tribunalul Bucuresti in data de 01.06.2011.Am solicitat si mi s-a admis \"necompetenta ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta ceoby ceoby Buna seara, Intaai tin sa spun ca ma bucur de existenta acestui site si il gasesc extrem de util. Acum doresc sfat in urmatorul caz: - exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata =procedura concilierii directe? ContSters79137 ContSters79137 probabil ca de regula, aceasa procedura a ordonantei de plata ar echivala cu indeplinirea concilierii directe prevazute de 720indice1 CPC, pentru aceleasi ... (vezi toată discuția)