avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

buna ziua
va rog sami spuneti daca un act de donatie se poate ataca in instanta,
ce trebuie dovedit ptr a putea ataca actul in instanta in conditiile in care nu am vazut acest act si de la primarie mi sa spus ca exista dar nul pot vedea.-act donatie pamint-
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Raoul_mw , utilizator 17:59, 5 Aprilie 2012
Orice act se poate anula......depinde din ce cauza...
in anul1995 bunica - a donat-asa mia sa spus de la primarie uneia dintre fete in conditiile in care bunica locuia si era intretinuta de parinti mei ,sora tatalui meu.terenul a fost lucrat ,intretinut numai de mine fara sa primesc nimic de la nimeni.actul de proprietate nu se stie unde este,iar de atunci nimeni nu se intereseaza ,sau sa plateasca ceva ptr el.
mi sa spus ca exista un act de donatie pentru matusa mea dar care a decedat .
actul de donatie se ataca individual sau trebuie si ceilalti membri ai familiei sa particie ,deoarece mai sunt patru frati in viata dar nu stiu unde locuiesc.
va cmultumesc
Numai descendentii defunctei si sotul supravietuitor (daca era cazul) puteau ataca actul de donatie daca prin donatie li s-a incalcat rezerva succesorala. Si asta doar daca au acceptat succesiunea.

Daca au trecut trei ani de la decesul bunicii, a intervenit prescriptia, deci nu se mai poate face nimic.
DAR CUM POT SA VAD ACTUL DE DONATIE DACA EXISTA
PTR CA NU AM VAZUT NICI UN ACT DE DONATIE NICI PARINTI MEI-MAMA MAI TRAIESTE-NICI ALTCINEVA DIN FAMILIE
themis a scris:

Numai descendentii defunctei si sotul supravietuitor (daca era cazul) puteau ataca actul de donatie daca prin donatie li s-a incalcat rezerva succesorala. Si asta doar daca au acceptat succesiunea.


Ce am subliniat mai sus este singura posibilitate si singura situatie in care un act de donatie poate fi contestat??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere neculai88 neculai88 Problema O familie are 3 copii (2 fete + 1 baiat). Parintii vor sa faca act v-c pe numele baiatului cu clauza de intretinere a parintilor. Actul facut acum ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot gesica gesica Buna ziua Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: bunica mea a lasat mostenire mamei si matusii mele (copiii) o casa la curte. Sunt singura fiica a ... (vezi toată discuția)