avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate


Sunt casatorit de vre-o 6 ani, insa separat de sotie de vre-o 2 ani caci eu lucrez in SAU iar ea in Canada.
In timp aceasta distanta a racit relatia intre noi, suficient de mult cit sa ne dorim amindoi sa divortam.
Important de mentionat este faptul ca nu avem copii din mariajul nostru.

Care este metoda cea mai simpla de a divorta cu acordul ambelor parti, pentru cetatenii romani aflati in strainatate?
Problema este ca am vrea sa depunem actele unde se depun ele (din cite am inteles eu asta se face la la judecatoria din Romania de unde apartin eu sau ea) insa nu prea avem timp sa calatorim in tara si am vrea sa evitam pasul de a veni personal.

Este adevarat ca la divortul cu acordul ambelor parti doar barbatul poate depune actele de divort, sau o poate face si sotia?

Oricum, intrebarea principala e daca putem divorta cu acordul ambelor parti fara a mai fi nevoiti sa ne prezentam personal la judecatorie (si deci sa evitam un calatorie in tara).
Cel mai recent răspuns: re0ths , utilizator 23:11, 1 Decembrie 2008
Trebuie sabilita instanta competenta, functie de locul incheierii casatoriei, apoi vorbim de procura etc
Puteti incerca cel mai bine in Suceava.
Legea 105/1992 cu privire la reglementarea raporturilor de drept international privat.

Art. 150. - Instanţele române sînt, de asemenea, competente să judece:
1. procese dintre persoane cu domiciliul în străinătate, referitoare la acte sau fapte de stare civilă înregistrate în România, dacă cel puţin una dintre părţi este cetăţean român;

Art. 155. - În cazul în care instanţele române sînt competente, potrivit dispoziţiilor prezentului capitol, şi nu se poate stabili care anume dintre ele este îndreptăţită să soluţioneze procesul, cererea va fi îndreptată, potrivit regulilor de competenţă materială, la Judecătoria sectorului 1 al municipiului Bucureşti sau la Tribunalul municipiului Bucureşti.
Pot incerca sa deschid divortul in Brasov?
Nici eu nici ea nu avem nici o treaba cu Brasovul, dar as cunoaste un avocat in Brasov si mi-ar cumva mi-ar conveni mai mult.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2008
re0ths, utilizator
Nu puteti decshide actiunea de divort in Brasov, intrucat instanta isi va declina competenta in favoarea Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti. Potrivit art.155 din Legea nr.155/1992, aceasta instanta este competenta sa solutioneze cererea de divort.

Alte discuții în legătură

Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia, divort in romania fara domiciliu in ro al italianului emivivid emivivid Bine v-am gasit! Apelez la voi ptr un sfat ptr o prietena. Acum 5 ani s-a casatorit cu un italian (de forma, ptr cetatenie, intre timp a regretat gestul... ... (vezi toată discuția)
Unul din soti are dreptul sa paraseasca domiciliu cu copii fara acordul celuilalt? carraro carraro Datele problemei sunt urmatoarele:eu si sotia suntem cetateni romani amandoi casatoriti in Romania de 12ani.,avem 2 copii unul de 11 si celalalt 6 de ani ... (vezi toată discuția)