avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plingere penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plingere penala

Buna ziua. In aprilie 2011 am incheiat un proces penal iar in sentinta se precizeaza ca piritul sa-mi plateasca cheltuieli de judecata 1000 roni pe care nu mi i-a platit nici pina azi . Nu am bani sa merg la executor . As vrea sa va intreb pot sa fac o plingere penala pt. ca piritul nu a respectat o hotarire judecatoreasca si nu mi-a platit suma de 1000 roni ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:22, 4 Aprilie 2012
Nu aveti nicio sansa in cazul unei plangeri penale.
avand in vedere faptul ca executarea silita a dispozitiilor privind cheltuielile de judecata si despagubirile civile acordate prin hotarari penale, reprezinta practic ultima parte a actiunii civile din cadrul procesului penal,
incercati sa faceti o cerere de acordare a ajutorului public judiciar
apelati la suportul executorului sau al unui avocat
succes
puteti face cerere de ajutor public judiciar pt cheltuielile de executare - mergeti la un executor cu bun simt si ar trebui sa va ajute
vladfesan a scris:

puteti face cerere de ajutor public judiciar pt cheltuielile de executare - mergeti la un executor cu bun simt si ar trebui sa va ajute

Da, aceasta ar fi singura varianta viabila.
Daca indepliniti conditiile prevazute de lege veti putea rezolva daca persoana este solvabila.
Daca este insolvabila nu veti rezolva nimic nici cu executorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul? xuser xuser Cum imi recuperez cheltuielile cu avocatul pe penal? pas cu pas daca se poate.. ce se intampla daca ala nu plateste acele cheltuieli, nici macar cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic catta1 catta1 Buna ziua,am o intrebare-mama mea a cumparat de la sora ei ,cu o chitanta sub semnatura privata,drepturiile ei conform unui testament +dreptul ei asupra cotei ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza? spike00spiegel spike00spiegel Am avut un proces the plangere impotriva NUP ca intimat, si se pare ca am castigat, pe portal.just.ro e afisat \"Respinge plângerea. Definitivă \" A trecut ... (vezi toată discuția)