avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mediere plata datorii si penalitati intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mediere plata datorii si penalitati intretinere

Buna ziua,
am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie:
- am incheiat cu Asociatia de Proprietari un acord de mediere pentru plata cheltuielilor de intretinere restante, precum si pentru a penalitatilor aferente in cursul lunii decembrie 2011, cu obligatia de a plati din ianuarie 2012 intretinerea la zi plus o suma fixa din cuantumul datoriei la intretinere, iar din luna iunie 2012 sa platescc intretinerea la zi plus o suma fixa mai mare din cuantumul datoriei la intretinere si o suma fixa din cuantumul penalitatilor la data incheierii acordului de mediere.
- pana acum am respectat termenii intelegerii
- la intretinere se calculeaza in continuare penalitati sumelor datorate dupa incheierea acordului, acestea crescand luna de luna
Intrebare: este corect ca in momentul in care am incheiat o intelegere de plata pentru o suma restanta si o suma de penalitati mentionate in Contractul de Mediere, intelegere pe care o respect, sa creasca in mod continuu penalitatile si sa mi se solicite sume suplimentare intelegerii facute?
Multumesc anticipat!
Acordul de mediere cu asociatia l-ati incheiat pentru organizararea esalonarii platilor, dar asta nu va scuteste de penalizarile acestor restante, numai daca in acord ar fi specificat expres acest lucru, ceea ce cred ca asociatia nu ar fi fost de acord.

Daca ati respectat acest acord pana acum, asta nu poate decat sa va salveze de la un proces in instanta prin a carei hotarare definitiva ar fi trebuit sa achitati toate debitele restante, cote, fonduri, penalizari, catre asociatie dintr-o data, altfel ar fi intervenit executarea judecatoreasca.
Acordul stipuleaza clar: "X" lei datorii la intretinere si "Y" lei penalitati aferente. Cu conditia achitarii la zi a intretinerii curente. Soldul "Y" creste luna de luna!
Acordul se refera, in privinta datoriilor, la sumele restante existente la data semnarii acestuia.
Dupa cum am citit in mesajul dv. se spune despre cote la intretinere curente, asta presupunand si penalizarile calculate ulterior.

Va spuneam ca pentru ceea ce doriti dv. ar fi trebuit sa se specifice expres ca "atata timp cat se plateste in termenii acordului nu se vor mai aplica penalizari la sumele restante", or acest lucru nu ne spuneti ca ar exista scris in acest acord.

Dv. platiti din iunie o suma fixa din datorii, o suma fixa din penalizarile la data acordului si....intretinerea lunara (cote, fonduri, penalizari).

Inca o data, acordul esaloneaza o restanta existenta la data semnarii, dar nu specifica nimic despre felul in care se vor calcula cotele ulterioare, nu?
din cate imi amintesc nu cred ca este trecuta o astfel de clauza. Nu am acum Acordul la mine.
Dna.elga a dat un raspuns detaliat si foarte explicit, ca de obicei =D>. Acordul consfiinteste invoiala partilor in privinta stingerii datoriei la intretinere+penalitati si contine numai ceea ce partile au convenit. Daca niciuna dintre parti nu a pus in discutie ceea ce a subliniat dna.elga mai sus, "soldul Y" va incepe sa scada doar incepand cu luna iunie 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati pentru termoficare limo limo buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie. in momentul de fata sint cu plata cheltuielilor de intretinere la zi, mai putin o ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere pe luna mai mare decat intretinerea indy indy Buna ziua! Intrebarea mea este legata de modul de calculare al restantelor la intretinere! La mine in bloc se uita la soldul total din luna precedenta si se ... (vezi toată discuția)
Penalitati andradaa andradaa Buna ziua, as vrea sa ma ajutati sa-mi lamuresc si eu urmatoarea problema...La asociatia noastra s-a hotarat in Adunarea Generala a blocului penalizare cotelor ... (vezi toată discuția)