avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timbru judiciar+taxa de timbru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timbru judiciar+taxa de timbru

Stiu ca in cazul conflictelor de munca(ANGAJAT SI ANGAJATOR) nu se timbreaz cel putin asa am gasit scirs in C.M .Intrebarea mea este ....art. din Codul M este valabil doar in cazul in care chemi in judecata pe angajator ???!! sau si cand se judeca 2 angati ( COLEGI) in speta fiind folosita insulta si calomnia INTRE CEI DOI.Se procedeaza la plata taxei de timbru si timbru judiciar? Eu am platit acestea ....taxa de timbru in functie de cat am cerut despagubiri morale .....si 5 lei taxa judiciara.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:47, 28 Noiembrie 2008
Pana va va raspunde un jurist va spun eu ca in cazul dvs. nu este vorba de un conflict de munca (intre angajator si angajat).
Articolul din Codul muncii este valabil numai pentru litigiile de munca.
In cazul litigiului dintre cei 2 colegi avand ca obiect insulta sau calomnia si solicitarea de daune morale , acesta se timbreaza la valoarea pretentiilor cerute.
Este corecta plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar, in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea timbru judiciar litigii de munca Mara 30 Mara 30 Va rog sa-mi spuneti si mie care e valoarea timbrului judiciar pentru litigii de munca.Stiu ca e sctuita de taxa de timbru dar nu si de timbru judiciar. (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar pentru conflicte de munca aleunam aleunam Buna ziua. In cazul unui conflict de munca, cand se ajunge in instanta, dupa etapa de mediere, se plateste sau nu taxa de timbru judiciar? O zi buna si ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru -litigiu de munca- cristina_mihaela cristina_mihaela La data de 13.04.2009 am inaintat la tribunalul dolj o cerere de chemare in judecata impotriva angajatorului prin care am salicitat : anularea deciziei de ... (vezi toată discuția)