avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Telefon mobil
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Telefon mobil

Buna ziua,

Am un telefon mobil care a fost inlocuit in baza garantiei, cu un alt produs de acelasi fel,dar din pacate si acesta nu functioaneaza.

L-am cumparat de 4 luni si in perioda asta am stat fara telefon,acesta este cumparat la liber fara abonamet.

Acest produs se afla la service pt negatie de inlocuire.

Din pacate firma nu face nimic pt a grabi procesul,nu este normal ca atata timp sa nu folosesc produsul( Nu este un telefon ieftin)

Ce pot face in cazul asta?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:03, 5 Aprilie 2012
4 luni este foarte mult pentru indeplinirea obligatiilor vanzatorului, in opinia mea, chiar daca banuiesc ca nu ati stabilit o perioada maxima in care sa va primiti telefonul inapoi.

In Legea nr. 449/2003 republicata privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora scrie:
Art. 11
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Pentru a face o reclamatie la Protectia Consumatorilor trebuie sa mai luati totusi legatura o data cu firma pentru a putea arata ca ati incercat tot ce a fost posibil sa rezolvati problema inainte de a-i reclama. Ar fi fost excelent sa aveti si negatia, sa puteti atasa o copie.
In reclamatie sa specificati daca doriti inlocuirea telefonului cu altul similar sau restituirea banilor.

Un mic ghid de intocmire a unei reclamatii aveti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie volanta, fara raspuns de 3 luni alina_f alina_f Buna ziua, In urma cu aproape 3 luni am trimis la garantie volanta masinii. Se afla in perioada de garantie, a fost montata corespunzator in service ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)