avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie volanta, fara raspuns de 3 luni
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie volanta, fara raspuns de 3 luni

Buna ziua,

In urma cu aproape 3 luni am trimis la garantie volanta masinii. Se afla in perioada de garantie, a fost montata corespunzator in service autorizat. De atunci primesc doar amanari si nici un raspuns.
Care este termenul in care trebuie sa mi se dea un raspuns, si ce pot face pentru a rezolva aceasta situatie?
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 09:58, 9 August 2012
Termen nu exista, in legislatie este folosita sintagma perioada rezonabila de timp:
Art. 11 din Legea 449/2003 republicata:
(4) Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord intre vanzator si consumator, si fara niciun inconvenient semnificativ pentru consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele.

Insa 3 luni nu pot fi considerate o perioada rezonabila de timp, asa ca incercati sa obtineti un raspuns ferm in privinta termenului de la firma respectiva. O reclamatie la ANPC este bine sa fie insotita de dovada incercarii rezolvarii pe cale amiabila a problemei; ar fi excelent daca ati obtine de la ei un angajament scris pentru data livrarii, poate daca pun pe hartie un termen il si respecta si nu mai e cazul sa apelati la Protectia Consumatorilor.

Un mic ghid de intocmire a unei reclamatii la ANPC gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc!
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 449 dryw3r dryw3r va salut,am predat un telefon mobil pentru a fi reparat in garantie,deja are 2 luni da cand este la reparat ,nu s a rezolvat inca nimic,as vrea sa stiu care ... (vezi toată discuția)
Garantie telefon mobil tdr- tdr- Buna ziua, am un telefon mobil(in garantie) care se tot strica are trei reparatii nu sunt sigur dar am inteles ca dupa 3 reparatii ai dreptul sa ceri banii ... (vezi toată discuția)
Telefon mobil ionionita14 ionionita14 Buna ziua, Am un telefon mobil care a fost inlocuit in baza garantiei, cu un alt produs de acelasi fel,dar din pacate si acesta nu functioaneaza. L-am ... (vezi toată discuția)