In urma cu un an Adunarea Generala a votat decontarea unei sume de bani foarte mare unui proprietar care a facut o reparatie la acoperis pe cont propriu. Ulterior comitetul executiv nu a pus in aplicare hotararea deoarece lipseau actele justificative legale (contract, factura, garantie). Singurele documente sunt un deviz de mana si o chitanta. Acum, comitetul vrea ca in adunarea generala ce urmeaza sa aiba loc sa propuna anularea deciziei de decontare. Este acest demers legal? (in lege se specifica faptul ca o hotarare a adunarii generale nu poate fi contestata decat in instanta si doar in termen de 45 de zile)
AG. de anul trecut nu putea vota un decont de lucrare. Deci atunci s-a luat o hotarare nelegala.
Decontarea o aproba comitetul executiv care analizeaza documentele prezentate pentru lucrare si poate decide sau nu in consecinta.
Va aflati intr-o situatie imposibila, in care necunoasterea legii a dus la aceasta situatie.
In AG se propun chestiuni generale si nu din cele unde este necesara o minima expertiza.
AG o fi votat anul trecut o decontare, dar comitetul nu o pune in aplicare. Si cu asta se incheie discutia.
Cine doreste poate face contestatie in instanta.
Depinde cum era formulata hotararea de anul trecut. Daca suna ceva de genul "se aproba decontarea lucrarilor xxxx in baza documentelor justificative prezentate", nimeni nu este in culpa. Nu s-a putut pune in aplicare pentru ca nu au fost prezentate documentele.
La data respectiva se stia ca nu exista toate documentele?
Chiar si o formulare de genul "se aproba decontarea lucrarilor" poate sta in picioare, comitetul executiv putand sa pretinda ca asteapta in continuare depunerea documentelor justificative legale (facturi, chitante, etc).
Altfel sta treaba daca la data adoptarii hotararii se stia (sau chiar daca s-a consemnat in PV al AG) ca acele documente legale nu exista......
Cititi Legea 230/2007, art.26