avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Baza calcul concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Baza calcul concediu medical

Buna ziua,

Am un salariat care este angajat de trei luni si are in luna martie concediu medical.Anterior a mai lucrat ,dar pana sa se incadreze la firma a avut intrerupere.Se pot lua in calcul ultimele patru luni de la celalalt angajator chiar daca a intervenit acea intrerupere pentru care el nu a mai platit contributie de 0.85%?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:24, 27 August 2012
leuca_luminita a scris:

Pentru ana_cer
:vishenka:

Am incercat astazi sa ma pun la punct cu legislatia referitoare la concediiile medicale (relativ stufoasa si alambicata - pentru mine care nu m-am lovit pana acum de asa ceva).
Am citit in normele de aplicare la art. 67 alin. 2 ca certificatul se va depune la platitor pana cel tarziu la sfarsitul lunii in care s-a eliberat ( e vorba de concediul medical pe perioada internarii). Eu l-am primit azi el fiind acordat in 21.03.2012 pentru 19.03-31.03.2012 ... e bun la plata sau nu? Angajatul m-a anuntat ca se duce la medic dar pana astazi nu am stiut nimic de el ( am incercat sa luam legatura cu el, dar avea telefonul inchis) si astazi m-a "pocnit" cu cele 2 certificate medicale ......
In alta ordine de idei: mai declaram la casa de sanatate ceva? (ca e omul bolnav?)
Daca nu solicit restituirea sumelor reprezentand indemnizatia platita, care depaseste suma contributiilor datorate bugetului FNUASS, trebui sa depun la casa exemplarul 2 al certificatului?
Sunt bulversata total, credeti-ma! Poate nu mai stiu eu sa citesc si sa interpretez legislatia.....

Buna ziua,
Dupa ce a-ti incheiat din punct de vedere al salariilor si a-ti depus Declaratia 112 va puteti prezenta la Casa de sanatate sa depuneti certificatele medicale exemplarul rosu in termen de 90 zile.Daca aveti de recuperat , aceste certificate sunt insotite de o anexa in care se specifica suma de recuperat si date despre certificatul medical la care atasati D112, anexa 1 semnate si stampilate si copie a recipisei cu indexul de incarcare .
Succes
Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog frumos, cum se stabileste baza de calcul pentru concediile medicale? Cum se iau in calcul cele 6 luni? Luni intregi caledaristice sau pana in ziua anterioara concediului medical?
De exemplu: pentru CM in perioada 16.04 - 30.04 2012, ba za de calcul este 16.10.2011 - 15.04.2012 sau octombrie 2011, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie , martie 2012?
Va multumesc!
Baza de calcul o constituie veniturile din cele 6 luni anterioare lunii in care e concediul medical. Pentru medical in luna aprilie se aduna veniturile realizate in lunile octombrie 2011 - martie 2012. La fel adunati numarul de zile lucrate de angajat in aceleasi luni. Impartiti total venituri la total zile lucrate si aveti media zilnica cu 2 zecimale. La aceasta aplicati procentul aferent codului de indemnizatie si inmultiti cu numarul de zile lucratoare incluse in perioada de medical.
Buna ziua

Va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de baza de calcul pt concediu medical. Avem urmatoarea situatie un pic mai neobisnuita si nu stim exact din ce trebuie calculata aceasta baza:
Avem un angajat din data de 27.06.2012 cu un salar brut de incadrare de 3000 ron, care pe luna august se afla in concediu medical toata luna iar situatia lui inainte de angajarea la noi este urmatoarea:
2010 - 26.03.2012 concediu ingrijire copil (indemnizatie 2200 ron),
27.03.2012 - 23.06.2012 - somaj tehnic la vechiul angajator cu o indemnizatie de 75%, respectiv 2500 ron.
Cum calculez in aceasta situatie baza pt concediu medical din luna august 2012?
va multumesc anticipat
Luati in calcul pentru cele 6 luni anterioare:
-iulie - 3000
-iunie - salariul de la dvs. (3000/20x4=600) + indemnizatia de somaj (2500/20x16=2000)
total 2600
-mai - 2500
-aprilie - 2500
-martie - indemnizatia CCC (2200/22x18=1800) + indemnizatia de somaj (2500/22x4=455) total 2255
-februarie 2200.
Verificati sa nu fi gresit la numarul de zile lucratoare din lunile iunie si martie.
Ar trebui sa aveti o adeverinta de venituri realizate de la angajatorul anterior, sa verificati sumele platite pentru somaj tehnic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 August 2012
ana-cer, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul baza concedii medicale vanatorul vanatorul Am urmatoarea situatie: - lunile martie-iulie 2013 luna completa si luna august 10 zile lucrate si 11 zile concediu medical - in luna septembrie 2013 se ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal IoanaAld IoanaAld Buna ziua Am o nelamurire deoarece am vazut mai multe calcule. Cu cat se plateste concediul de risc maternal? De exeplu la un salarul brut de:2994 si net ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical angajat nou gh3gh1 gh3gh1 avem un salariat angajat de 2 luni, iar acum intra in concediu medical. Salariatul a lucrat inainte la o alta societate. Pentru calcul concediu medical, ... (vezi toată discuția)