Am un salariat care este angajat de trei luni si are in luna martie concediu medical.Anterior a mai lucrat ,dar pana sa se incadreze la firma a avut intrerupere.Se pot lua in calcul ultimele patru luni de la celalalt angajator chiar daca a intervenit acea intrerupere pentru care el nu a mai platit contributie de 0.85%?
Multumesc
buna
multumesc mult pentru raspunsul dvs.si mie personal mi se pare cel mai corect mod de calcul pt baza concediu medical in aceasta situatie dar am citit pe diverse forum-uri ca perioada in care un salariat este in somaj tehnic nu se ia in calcul pt stabilirea bazei concediului medical si ar trebuie sa ma duc 6 luni in urma fara perioada de somaj tehnic.
Credeti ca e corect acest lucru?
A existat o OUG nr.28/2009 care acorda facilitati angajatilor si angajatorului pentru perioada de somaj tehnic, si anume scutiri de la plata contributiilor pe o perioada de 3 luni.
Aceste facilitati nu s-au mai aplicat in 2011 si nici in 2012, deci, daca angajatul a platit contributiile din indemnizatia de somaj de 75% din salariul de baza, nu vad de ce aceste venituri nu ar face parte din baza de calcul a indemnizatiilor de concediu medical.