avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Refuz Intabulare teren pe motiv \"supus exproprierii\"
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Refuz Intabulare teren pe motiv "supus exproprierii"

buna ziua,

am un teren pe unde va trece autostrada.

s-a efectuat cadastru pe toata parcela - pentru proiectul mentionat mai sus.

mi s-a permis sa cer intabulare pe partea ce imi ramine, dar mi s-a refuzat(verbal) sa cer intabulare pe partea ce va fi expropriata.
In cadastru scrie : supus exproprierii.

Nu am gasit o motivatie in nici una din legi pentru refuz.

Eu credeam ca atat timp cit nu s-a anuntat nimic public :
nici la primarie
nici pe vreun site oficial
nici pe mine personal
pot intabula si partea ce va fi supus exproprierii.

Cum aflu daca am sau nu dreptate ?

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 12:28, 10 Aprilie 2012
Autoritatile statului conlucreaza si sunt in avans informate privitor la planurile urbanistice in derulare si care urmeaza a fi demarate
Nu ati precizat de la ce autoritate asteptati "motivatie pentru refuz"
Daca va referiti la OCPI ,nu ati precizat comunicarea incheierii la cererea dvs
Pentru clarificarea situatiei aveti dreptul a solicita oficial informatii din partea autoritatii publice locale
Aveti un titlu de proprietate. Ca dreptul dumneavoastra sa fie opozabil fata de terti el trebuie intabulat. Daca terenul se va expropia terenul sau o parte a terenulu ( caz in care este necesara o dezmembrare pentru lotul ce se va expropia si lotul care va ramane) expropierea va fi trecuta in cartea funciara- se va trece noul proprietar ( CNADNR) iar dumneavoastra trebuie sa fiti despagubit la justa valoare a terenului expropiat.( daca dreptul dumneavoastra nu este intabulat, in temeiul legislatiei in vigoare, nu puteti face opozabilitatea fata de terti)
Daca vi se refuza intabularea va trebui sa va adresati instantei competente cu cerere de prestatie tabulara. Sigur ca sa va adresati instantei trebuie sa aveti un act oficial de refuz al intabularii( Incheiere de respingere emis ce OCPI)
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2012
Lucia Ungur, Consilier juridic
Cred ca nu am fost prea explicit.
Nu mi s-a permis sa fac cerere de intabulare.
Mi s-a spus ca nu imi primesc cererea - verbal si fara explicatii.
In consecinta nu am nici un raspuns gen incheiere de respingere.
Cum ii pot obliga sa imi primeasca cererea?
Verbal se poate interzice că nu costă nimic. în sensul de răspundere. Solicitaţi întabularea conform documentaţie cadastrale şi actelor de proprietate pe care le aveţi. Nimeni nu are dreptul să vă împiedice să înaintaţi cerere de întabulare sau orice altă cerere, la orice autoritate publică.inclusiv la Preşedenţie, dacă aveţi vreo cerere. Solicitaţi scris, să vă dea negaţie şi aceasta , motivată., nu verbal. Puteţi să vă adresaţi ANCPI, dar cred că trebuie să aveţi refuzul explicit al Biroului de cadastru de care aparţineţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea plangerii in cartea funciara urmare a cererii din textul plangerii godspeed godspeed Am depus plangere impotriva incheierii de respingere a cererii de intabulare. Motivul respingerii este suprapunerea cu o parcela deja intabulata. In plangere, ... (vezi toată discuția)
Coordonate cadastrale modificate de ocpi cristi_tudose cristi_tudose Buna ziua, in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de ... (vezi toată discuția)
Act de adjudecare - problema la eon dtztz dtztz Buna ziua. Am Act de Adjudecare pe un apartament. Vreau sa fac contracte furnizare energie la EON. Mi se cere intabularea la cadastru ca si conditie pt a fi ... (vezi toată discuția)