buna seara! am fost trimisa in judecata pentru anularea unui contract cu titlu oneros. reclamantii au avut un avocat foarte bun si probe: cu martori, expertize si in plus datorita faptului ca am fost hartuit la propriu si la figurat, presat de acestia, la ultimul termen am fost de acord cu actiunea reclamantilor. Eu nu am avut avocat si am lipsit si de la termene...tot de frica! Surpriza: cererea reclamantilor a fost respinsa! intrebare: ce l-a putut determina pe domnul judecator sa ia o asemenea decizie si ma mai pot da in judecata pentru acelasi motiv? adica am scapat de ei? :))
Bună ziua. Nu putem şti ce l-a determinat pe dl. judecător pt. că nu am văzut hotărârea. Dar, în situaţia în care, soluţia pronunţată în primă instanţă rămâne aceeaşi şi în apel şi recurs, atunci hotărârea pronunţată la fond, de prima instanţă, devine definitivă şi irevocabilă.
Dacă, după toate acestea sunteţi din nou chemat în judecată, de către aceleaşi părţi, pentru aceeşi cauză, având acelaşi obiect, putem vorbi de autoritate de lucru judecat, adică acţiunea reclamanţilor va fi respinsă. Să aveţi baftă... cel puţin până acum aţi avut şi nu se întâmplă des... credeţi-mă!
Aveti de trecut peste calea de atac care probabil va fi intrebuintata de adversarii Dv. Daca in final actiunea va fi irevocabil respinsa, veti putea invoca autoritatea lucrului judecat insa numai in situatia in care veti fi chemat in judecata intr-o cauza identica. In situatia in care, de exemplu, veti fi chemat in judecata insa pe un alt temei juridic, nu mai opereaza autoritatea lucrului judecat si va trebui sa va faceti aparari in consecinta.
ma simt norocoasa!! partea adversa a recurs la toate mijloacele licite (sau mai putin licite) pentru a castiga acest proces. este vorba de un imobil cu o valoare foarte mica dar la mijloc e o ambitie prosteasca. au atacat cam tot pentru a invoca nulitatea si totusi...a fost respinsa reclamatia. mi-e greu sa cred ca acel judecator a vazut dincolo de ce era in privirea mea...asta ar fi apogeul oricarui judecator dupa parerea mea! respect celor care...ideea este ca ei sunt orbiti si vor face totul pentru a castiga. sunt 7 frati si ma gandesc sa nu introduca fiecare , pe rand cate o actiune de genu :)) ...
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si implicare! va voi spune ce s-a intamplat in final! sarbatori fericite tuturor.
Se pare ca partea adversa nu doreste sa intrebuinteze calea de atac! :) au renuntat, rusinati probabil de ceea ce s-a intamplat! deci ce concluzie putem trage? in Romania este justitie? :))