avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inundatie de la vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inundatie de la vecin

Buna ziua.
Locuiesc la parter si am fost inundat de vecinul de la et 2, atat eu cat si vecinul de la et 1.
Am vb cu proprietarul, a comunicat ca va repara in 2 sapt. Are chiriasi care utilizeaza zilnic apa, evident nu-i intereseaza ca ma inunda.
Ce masuri legale pot lua?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: htctunat , utilizator 13:37, 6 Aprilie 2012
In primul rand sa va faceti o asigurare facultativa a locuintei.
In cazuri din acestea, cu colaborarea asociatiei de proprietari, asiguratorul va va despagubi, iar proprietarul de la et.2 va plati asiguratorului dv. care il va chema in instanta.
Art 17 din L nr 230/2007 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu,respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii

Avand in vdere ca in speta exista mai multe apartamente care au suferit distrugeri partiale cauzate de inundatie,se impune ,pentru recuperarea in parte prejudiciu,sesizarea oficiala a asociatiei de proprietari ,care sa constate situatia de fapt ,sa incheie documentele doveditoare si eventual sa impuna la plata partii responsabile contravaloare costuri prejudiciu cauzat
Pentru preintampinarea situatiilor de acest fel,daca exista posibilitatea materiala,aplicati sfatul moderatoarei
htctunat a scris:

Buna ziua.
Locuiesc la parter si am fost inundat de vecinul de la et 2, atat eu cat si vecinul de la et 1.
Am vb cu proprietarul, a comunicat ca va repara in 2 sapt. Are chiriasi care utilizeaza zilnic apa, evident nu-i intereseaza ca ma inunda.
Ce masuri legale pot lua?
Multumesc.

Dvs ati putea sa-i comunicati ca nu va intereseaza daca are sau nu chiriasi, cine si cum locuieste in apartament, sau cine a provocat de drept daunele. Dat fiind faptul ca sursa daunelor provine de la apartamentul in cauza, proprietarul este responsabil pentru acoperirea lor. Intr-o eventuala rezolvare prin instanta dvs va veti adresa pretentiile asupra proprietarului. El trebuie sa inteleaga acest lucru si sa-si asume raspunderea. Dar trebuie sa fiti si dvs mai convingator. Apoi, cum rezolva el probleme cu chiriasii e treaba lui.

Multumesc.
Precizez ca asigurarea este doar o modalitate de marketing, pentru un eveniment similar astept de 6 luni o despagubire de 300 lei de la [EDIT]. Deci a pomeni de aceste asigurari, cel putin la numita companie, e doar o chestie amuzanta.

Multumesc pentru sfaturi.
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie produsa de vecin.cine-l obliga la plata repartiilor? ContSters89081 ContSters89081 Vecinul de la etajul superior inunda aprtamentul de sub el, proaspat zugravit. Dupa uscare raman pete mari. Cine trebuie sa-l oblige pe acest vecin sa repare ... (vezi toată discuția)
Contestare in instanta adeverinta inundatie asociatie proprietari Calinmatei2000 Calinmatei2000 Buna ziua, Detin un apartament in care nu locuiesc, este inchiriat. Apartamentul este la etajul 7. In trecut am fost inundatii multiple de la et 8 (eu la et ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli ale asociatiei Eugen-Sterian Bercea Eugen-Sterian Bercea Buna ziua, la asociatia noastra de proprietari, s-a infundat o teava de scurgere care a produs inundarea unui apartament! Proprietarul apartamentului solicita ... (vezi toată discuția)