avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce presupune \"investirea cu formula executorie\"
Discuție deschisă în Executare silită

ce presupune "investirea cu formula executorie"

Buna ziua,
as dori sa stiu ce presupune "investirea cu formula executorie" data de instanta in urma neplatii cheltuielilor de judecata? Ce pasi se urmeaza, de ce nu am fost instiintat si cat mi se va opri din salariu? Aproximativ un onorariu executor pt o suma de 1500lei. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 12:27, 6 Aprilie 2012
Hotararea judecatoreasca pronuntata in cauza in care dv ati avut calitatea de parat a fost investita cu formula executorie pentru a se incepe executarea silita impotriva dv.
Nu era necesar sa va aduca cinev ala cunostinta deoarece fiind parte in dosar ati siut ce hotarare a pronuntat instanta de judecata. Trebuia astfel sa va indepliniti obligatiile de buna voie si pentru ca nu ati facut-o partea adversa a apelat la un executor judecatoresc pentru recuperarea drepturilor sale.
Abia in acest moment ati fost legal somata sa va indepliniti obligatiile. Astfel daca nu aveti alte bunuri care pot fi valorificate, vi se pune poprire pe 1/3 din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita oana_cristia oana_cristia In urma unui proces civil, o persoana a fost obligata s[ pl[teasca cheltuieli de judecata in cunatum de 4100 ron. Executorul judecatoresc trimite notificare ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentarajudecatoria? GHIGU GHIGU Buna seara.Prin hotararea de divort am primit spre crestere si educare cei 2 copii minori rezultati in urma casatoriei,iar fosta sotie este obligata sa ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva ,dar nu irevocabila ramonel78 ramonel78 Am primit hotarare cu recurs in 15 zile ,recurs care nu s-a produs din nici o parte .as dori sa stiu daca acesta hotarare devine definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)