avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... dosar pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

dosar pensionare

buna ziua ! am si eu o intrebare: daca mi-am depus dosarul de pensionare anticipata pe data de 05 03 2012 si am specificat in cerere ca doresc pensionarea pensionarea incepand cu data de 04 05 2012 doresc sa stiu daca pot ramane la pensie incepand cu aceasta data sau sunt obigata sa mai lucrez in cazul in care nu primesc decizia pana la aceasta data sau cat dureaza rezolvarea dosarului meu va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:55, 6 Aprilie 2012
1. Decizia de pensionare anticipata specifica numai faptul ca vi se admite cererea de pensionare si nu cuprinde si data punerii in plata pensiei.

2. Pentru punerea in plata pensiei trebuie sa duceti la Casa de Pensii decizia de incetarea a contractului individual de munca (CIM) si dupa aceea incepe plata pensiei.

3. - Asadar puteti sa lucrati in continuare cat doriti si cand va hotarati sa incetati activitatea duceti decizia de incetare a CIM la Casa de Pensii.
- Daca nu mai doriti sa mai lucrati va puteti inceta CIM, duceti la casa de pensii decizia de incetare a CIM sa asteptati acasa decizia de pensionare

4. Perioada pe care o mai lucrati, de la data aprobarii pensii si pana la punerea ei in plata, se valorifica la data cand indepliniti conditiile pentru pensie pentru limita de varsta.

5. Emiterea decizize de pensionare trebuie sa se faca in termen de 45 de zile de la data depunerii cererii si apoi in termen de 5 zile trebuie sa va fie comunicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca in vederea pensionarii say say Buna seara si LA MULTI ANI! Vreau sa va adresez urmatoarea intrebare: Daca o persoana indeplineste conditiile de pensionare, respectiv implineste 60 de ani ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie glace03 glace03 buna ziua! am si eu urm intrebare : daca pe data de 04 03 2012 am depus dosarul de pensie in care am specificat ca doresc pensionarea incepand cu data de 04 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate vali1968 vali1968 Am iesit la pensie de invaliditate(cod N22),din data de 01-03-2013,conform comisiei de expertiza medicala.Dosarul de pensie a fost depus pe data de 22-04 2013 ... (vezi toată discuția)