avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul la un contract si un salar dupa orele depuse ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul la un contract si un salar dupa orele depuse la munca

am si eu o problema...lucrez la un bar de 5 luni aproape si am un salar de 700 ron si lucrez 15 zile pe luna 15ore/zi..... de la inceput miau facut contract de 4 ore 20 de zile/luna cu salar de 335. si am lucrat tot asa 15 ore pe zi de la inceput.... imi ziceti va rog cam cat ar trebui sa iau salar? astept un raspuns va rog. multumesc mult astept raspuns pe mail: anka_dosolina@yahoo.com sau aici pe site
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
dosolina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 6 Aprilie 2012
Care este durata timpului de munca prevazut in c.i.m.? ... daca este de 8 ore/zi , atunci avem, de exemplu :

salariu : 700 lei
15 zile lucrate - luna martie x 15 ore/zi = 225 ore
zile lucratoare luna martie = 22 zile lucratoare = 176 ore
salariu tarifar = 3,977 lei/ora

ore suplimentare = 225 - 176 = 49 ore
49 ore x 3,977 lei/ora = 195 lei
Spor 75% ore suplimentare: 146 lei

Brut realizat: 700 + 146 + 146 = 992 lei

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile după efectuarea acesteia. În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul de 60 de zile, în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia.

Sporul pentru muncă suplimentară se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul ore suplimentare beinaz a beinaz a Am un salariu de 900 cu spor repaus 2%=18 lei si 15 ore suplimentare In luna iunie avem (900+18):168 =5,45 lei pe ora. Cum se calculeaza orele ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare negut_dorina negut_dorina as dori sa stiu daca un salariat are 12 ore suplimentare in cursul saptamanii cum i le platesc cim este de 8 ore/zi.sal de incadrare este 1200ron.La 168 ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare adelina20001 adelina20001 Buna ziua! Daca luna in aprilie am avut 16 ore suplimentare efectuate, angajatorul imi va plati orele + sporul de 75%? Doar in art 120 din Codul Muncii se ... (vezi toată discuția)