avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Procuror vs inculpat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Procuror vs inculpat

Un procuror a ridicat de la judecatorul de caz al tribunalului, un dosar ce se afla pe rol, pentru studiu,pentru mai multe zile. Eu am dorit sa consult acest dosar pentru pregatirea apararii, la termenul din decembrie, dar nu pot, pentru ca nu este disponibil.procurorul l-a ridicat fara nici o adresa la judecatorul de serviciu, cum am facut eu.
Intrebari :-este legal ce s-a intamplat?-acuzatul si acuzatorul au acelasi drepturi in faza judecatii?unde ma pot adresa cu petitie si ce pot face mai departe /? procurorul nu trebuia sa -l ridice de la arhiva ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:16, 28 Noiembrie 2008
Dosarul trebuie inaintat parchetului in baza unei adrese scrise.Nu se da asa pe ochi frumosi.

Egalitatea de drepturi intre acuzare si aparare este garantata de CEDO.
Dar sa nu ziceti ca aveti drepturi egale cu procurorii pt ca se supara instanta si nu e bine.
Conceptul are in vedere apararea si acuzarea si nu procurorul, inculpatul sau avocatul.
Avei dreptul de a studia dosarul un termen rezonabil.

Adresati o cerere la registratura instantei pt a putea studia dosarul.Sa aveti cererea in doua exemplare pt a pastra si dvs un exemplar.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de studiu al probelor din dosar pe timpul cercetarii penale danield11 danield11 Mentionez ca intr-un dosar penal instrumentat de DIICOT mi se aduce calitatea de invinuit. Dupa perchezitia auto si domiciliara se ridica o serie de bunuri ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla in prezent? Bogdan1337 Bogdan1337 Buna ziua ! Am fost dat in judecata de catre cei de la anti-drog pt o cultura indoor de cannabis. Din informatiile pe care le detin si pe care le-am primit, ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac plagere la cedo, cum procedz?? andrey_=ascani andrey_=ascani Am fost arestat intr-un dosar in care eram acuzat de \"trafic de persoane\", am fost arestat pe 28mai 2009 , am stat in arest 174 de zile dupa dosarul a ... (vezi toată discuția)