avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate

Buna ziua!
Am nevoie de ajutorul dumneavoastra!
Doresc sa-mi cumpar o garsoniera ... iar proprietarul imi spune ca are doar un contract de intretinere(persoana a decedat) si acesta reprezinta actul sau de proprietate. Actul este facut in 2003. Ma gandesc ca din 2003 pana acum poate a mai facut si alte acte care sa-l anuleze pe acesta din 2003. Din cate am inteles nu exista act de vanzare-cumparare sau donatie. Ce sfaturi imi dati pt a proba aceasta proprietate si sa nu ma trezesc cu niste excroci! :D
Va multumesc!
Andrei
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:28, 6 Aprilie 2012
Contractul de intretinere este un act translativ de proprietate ca si cel de vanzare cumparare sau donatia de bun imobil. La decesul creditorului obligatiei de intertinere , contractul facade se si cu uzufruct pt acesta se radiaza uzufructul de la Cartea Funciara in baza certificatului de deces, debitorul obligatiei de intertinere ram and proprietar pe deplin drept. Ca sa fiti sigur cereti un extras de informare la cartea funciara, asa veti vedea cine este Proprietar si in baza carui act.
Da, un extras de carte funciara ar lamuri pe deplin problema.
Ati avea certitudinea cine este adevaratul proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate obtinuta prin vanzare cu clauza de uzufruct raser raser Am obtinut o garsoniera prin act de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct. Dupa o perioada de timp, proprietarul a decedat. Intrebare: cum procedez ca ... (vezi toată discuția)
Dezinteres total al unui unui mostenitor fata de parinte cu handicat, se impune dezmostenirea, parintele doreste contract ...t Vasile Rascanu Vasile Rascanu Parinte singur la tara. Copilul infiat cu drepturi depline nici macar nu da telefon de ani de zile, ajutor nul din toate punctele de vedere ! Proprietatea ... (vezi toată discuția)
Prin ce modalitati se poate transfera titlul de proprietate? august2010 august2010 prin ce modalitati se poate transfera titlul de proprietate intre matusa si nepoata de gradul doi, fara ca sa fie atacat si ce actiuni prevede fiecare ... (vezi toată discuția)