avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigi De Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigi De Munca

Angajatorul are dreptul sa schimbe contractul de munca de la 8 ore la 4 ore fara stirea angajatilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 7 Aprilie 2012
Nu, este necesara semnarea unui act aditional
Pot da angajatorul in judecata ?
Angajatorul are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii dar are si obligatia sa informeze salariatii asupra conditiilor de munca si asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca (art.40 cm).
Programul poate fit schimbat pentru toata unitatea prin decizie interna. Daca exista sindicat sau reprezentanti alesi ai salariatilor, modificarea se face cu consultarea acestora.
Daca este in discutie schimbarea programului pentru un salariat aceasta se face cu acordul salariatului prin incheierea unui act aditional la CIM referitor la modificarea timpului de munca.
In conditile modificari contractului de munca specificat mai sus pot sa`mi intrerup activitatea brusc dandui in judecara ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2012
CojoianuCristina, utilizator
Nu ati specificat, este cazul contractului dv. sau programul a fost modificat pentru intreaga unitate.
Daca este numai cazul dv. avem de aface cu o modificare a CIM-ului privind durata de munca fara acordul dv. Va puteti adresa cu o sesizare ITM.
Fie ca sesizati ITM fie ca actionati angajatorul in instanta, aveti obligatia sa desfasurati activitatea pentru care sunteti angajat.
Activitatea o puteti intrerupe numai in conditiile prevazute de lege: incetare cu acordul partilor sau demisie.

Alte discuții în legătură

Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Modificare retroactiva a contractului individual de munca la 4 ore. Dana Dav Dana Dav Sunt angajata cu contract individual de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata, iar pe 3 august 2010 am fost anuntati telefonic ca toti angajatii tesa ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza pe motive economice stromelectro stromelectro as vrea sa stiu daca se poate reduce salariul de baza printr-o decizie data de angajator, pe motive economice si pe ce perioada , fara sa existe acte ... (vezi toată discuția)