avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigi De Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigi De Munca

Angajatorul are dreptul sa schimbe contractul de munca de la 8 ore la 4 ore fara stirea angajatilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:06, 7 Aprilie 2012
În conformitate cu dispoziţiile art.41 alin.1 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor. Prin excepţie, este posibilă modificarea unilaterală a contractului individual de munca.

Pentru a anula efectele unei astfel de decizii unilaterale, trebuie sa actionati in instanta ... ITM-ul nu are atributii in acest sens... raspunsul lor va fi sa va adresati justitiei in acest caz.

Actionarea in instanta nu suspenda activitatea dvs ca salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare prin decizie a timpului de lucru corina_alice corina_alice Buna ziua, As vrea sa va intreb daca un angajator poate modifica prin decizie timpul de lucru de la 8 la 4 ore si numai catorva angajati. Informarea ... (vezi toată discuția)
Modificare retroactiva a contractului individual de munca la 4 ore. Dana Dav Dana Dav Sunt angajata cu contract individual de munca de 8 ore pe perioada nedeterminata, iar pe 3 august 2010 am fost anuntati telefonic ca toti angajatii tesa ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu de baza pe motive economice stromelectro stromelectro as vrea sa stiu daca se poate reduce salariul de baza printr-o decizie data de angajator, pe motive economice si pe ce perioada , fara sa existe acte ... (vezi toată discuția)