avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschidere proces pe Legea 18/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschidere proces pe Legea 18/1991

Buna seara. As dori lamurire pentru urmatoarea situatie. In urma unei plangeri penale depuse de mine, rezolutia procurorului constata prescrierea unor fapte de fals, uz de fals si abuz in serviciu impotriva intereselor persoanei (art. 10, lit. g, art. 228 alin.6 C.pr.pen.), in legatura cu actele premergatoare stabilirii dreptului de proprietate pe L 18/91 al persoanelor cu care ne-am judecat.
In 1991, fuseseram pusi in posesie cu o suprafata de teren printr-o sentinta irevocabila, obtinand ulterior titlul de proprietate. In 2000 si 2001, partea adversa ne anuleaza titlul prin alte doua sentinte irevocabile. Actualmente, partea adversa nu detine titlu de prorprietate, dar se foloseste de cele doua sentinte.
Am inteles ca, desi rezolutia procurorului ar permite redeschiderea procesului, avem sanse minime (autoritatea lucrului judecat).
Merita sa redeschidem procesul? Ce solutii sugerati in acest caz?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: diana58 , utilizator 21:56, 7 Aprilie 2012
Faptele se sanctioneaza o singura data , daca procurorul s-a pronuntat deja de ce sa mai redeschideti proces penal.?
Este vorba despre redeschiderea unui proces in civil pentru a redobandi dreptul de proprietate anulat pe baza unor documente false (faptele fiind prescrise). Nelamurirea este daca autoritatea de lucru judecat impiedica rejudecarea si ca atare modificarea vechilor sentinte irevocabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cere specificare documente false intr-o rezolutie dosar penal Roxana83 Roxana83 Buna ziua , problema mea este ca desi in 2010 am aflat de un titlu de prorietate in care sa improprietarit o persoana cu 3 declaratii false la primarie ( unul ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar penal Micaly Micaly Buna ziua Am o intrebare si as aprecia un raspuns la problema de mai jos: Am formulat o plangere penala pe numele unei persoane. Procurorul a dat NUP si la ... (vezi toată discuția)