In ceea ce priveste restituirea darurilor in cazul ruperii logodnei, nu am inteles exact la ce se refera sau ce vrea sa insemne sintamga "in masura imbogatirii"
Mai jos e si articolul la care ma refer:
Art. 268. Restituirea darurilor
(1) În cazul ruperii logodnei, sunt supuse restituirii darurile pe care logodnicii le-au primit în considerarea logodnei sau, pe durata acesteia, în vederea căsătoriei, cu excepţia darurilor obişnuite. (2) Darurile se restituie în natură sau, dacă aceasta nu mai este cu putinţă, în măsura îmbogăţirii.
(3) Obligaţia de restituire nu există dacă logodna a încetat prin moartea unuia dintre logodnici.
Totodata, ce trebuie sa faca unul din logodnici pentru a-i putea fi imputata ruperea abuziva a logodnei ? (un exemplu, daca se poate)
Sintagma ,, in masura imbogatirii,, se poate interpreta in sensul ca , daca bunurile nu mai pot fi restituite in natura , se va restitui contravaloarea lor. De pilda, daca logodnicii au instrainat acele bunuri, au primit un pret pentru ele, si ca atare ,,s-au imbogatit,, cu acea suma.
Ruperea abuziva a logodnei ar presupune reaua credinta, adica unul dintre logodnici , fara a exista vreun temei rupe logodna,pentru ca asa are el chef, ori face anumite fapte in considerarea carora celalalt logodnic rupe logodna( de pilda, este infidel) .
Logodna
ContSters181996
O alta reglementare adusa de Noul civil este institutia logodnei.
Parea aproape uitata aceasta notiune, oarecum desueta atunci cand o mai auzeam, si, oricum ... (vezi toată discuția)