avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire art. 268, alin. 2
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire art. 268, alin. 2

In ceea ce priveste restituirea darurilor in cazul ruperii logodnei, nu am inteles exact la ce se refera sau ce vrea sa insemne sintamga "in masura imbogatirii"
Mai jos e si articolul la care ma refer:

Art. 268. Restituirea darurilor
(1) În cazul ruperii logodnei, sunt supuse restituirii darurile pe care logodnicii le-au primit în considerarea logodnei sau, pe durata acesteia, în vederea căsătoriei, cu excepţia darurilor obişnuite.
(2) Darurile se restituie în natură sau, dacă aceasta nu mai este cu putinţă, în măsura îmbogăţirii.
(3) Obligaţia de restituire nu există dacă logodna a încetat prin moartea unuia dintre logodnici.

Totodata, ce trebuie sa faca unul din logodnici pentru a-i putea fi imputata ruperea abuziva a logodnei ? (un exemplu, daca se poate)


Sper sa ma poata lamuri cineva, multumesc.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
ContSters240593, utilizator
Sintagma ,, in masura imbogatirii,, se poate interpreta in sensul ca , daca bunurile nu mai pot fi restituite in natura , se va restitui contravaloarea lor. De pilda, daca logodnicii au instrainat acele bunuri, au primit un pret pentru ele, si ca atare ,,s-au imbogatit,, cu acea suma.
Ruperea abuziva a logodnei ar presupune reaua credinta, adica unul dintre logodnici , fara a exista vreun temei rupe logodna,pentru ca asa are el chef, ori face anumite fapte in considerarea carora celalalt logodnic rupe logodna( de pilda, este infidel) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, cum pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca ... Cofarea Cofarea Salut .cum.pot da in judecata pe fosta logodnica pe motiv ca detine masina cumparata din bani mei .precizez ca masina e pe numele ei si eu pot justifica in ... (vezi toată discuția)
Logodna ContSters181996 ContSters181996 O alta reglementare adusa de Noul civil este institutia logodnei. Parea aproape uitata aceasta notiune, oarecum desueta atunci cand o mai auzeam, si, oricum ... (vezi toată discuția)
Logodna, conform legii = concubinajul in limbaj comun Roland Mindrila Roland Mindrila Se reglementeaza in Art. 266din Noul cod civil Logodna (1) Logodna este promisiunea reciprocă de a încheia căsătoria. (2) Dispoziţiile privind ... (vezi toată discuția)