avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cazul in care se va ajunge la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cazul in care se va ajunge la divort

AM SI EU O PROBLEMA.IN URMA CU 4 LUNI SOTUL MEU A PLECAT CU CONTRACT PE VAS.PE ATUNCI EU ERAM INSARCINATA.DIN CAUZA MAI MULTOR FACTORI AM PIERDUT SARCINA.DE LA PIERDEREA SARCINEI AU INCEPUT PROBLEMELE INTRE NOI.SUNTEM CASATORITI ABIA DE UN AN.LA PLECAREA LUI AM FOST NEVOITI SA NE IMPRUMUTAM DE 1000 DE EURO,BANI CE EL TREBUIA SA II TRIMITA SA NE ACHITAM DE DATORIE.DE CAND AM PIERDUT SARCINA SPRIJIN DIN PARTEA LUI NU AM MAI AVUT SI M-A LASAT CU DATORIA NEPLATITA.DIN SURSE SIGURE AM AFLAT CA MAMA LUI IL SANTAJEAZA SPUNANDU-I CA DACA SE MAI IMPACA CU MINE IL DEZMOSTENESTE.ACUM EL E HOTARAT SA SE OCUPE DE DEMERSURILE PENTRU DIVORT.CHELTUIELILIE DE NUNTA LE-A SUPORTAT MAMA IN AFARA DE PLATA MENIURILOR CE A FOST FACUTA IN NOAPTEA NUNTII DE NOI.AM AFLAT CA I-A TRIMIS MAMEI LUI BANI NEJUSTIFICATI.AS VREA SA STIU CE SANSE AM SA RECUPEREZ banii cu care el a plecat,si banii ce ai mei i-au folosit pentru nunta.bunuri dobandite impreuna nu avem decat un frigider,si eu cu divortul nu sunt de acord.ce am de facut si cum trebuie sa procedez daca el va intenta divort?sau e mai bine sa intentez eu?va multumesc!ASTEPT RASPUNS URGENT
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 19:18, 29 Noiembrie 2008
Faptul ca sotul dvs doreste sa introduca o actiune avand ca obiect desfacerea casatoriei prin divort reprezinta optiunea sa , si , in pacate , dvs nu -l puteti "constrange " a ramane intr-un mariaj cu dvs .
Este propria sa optiune si poate fi exercitata neingradit , atata timp cat relatiile de familie sunt grav si iremediabil afectate(acest fapt va fi probat prin orice mijloc de proba ).
N-are relevanta care dintre soti va fi reclamant sau parat.Esentiale , sunt , insa , mijloacele de proba.
Datoriile din timpul casatoriei sunt comune .
Daca au existat daruri la nunta , donatii sub forma darului manual , acestea sunt bunuri proprietate comune in devalamasie ale celor doi soti .
Donatia sub forma darului manual este un act juridic, nu un fapt juridic , a carui proba este supusa regulilor generale ale actelor juridice.
(inscris , sau inceput de inscris completat de martori , prezumtii.)
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Noiembrie 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj daruri de nunta ContSters154172 ContSters154172 Pe scurt. Sunt in divort. La nunta, acum 1 an, parintii si sora mea au pus impreuna 38000 lei. Parintii sotului, 0. La nunta au ramas din banii stransi 80000 ... (vezi toată discuția)
Achizitionarea unui imobil, o suma a noastra si una a mamei mada_g mada_g buna ziua, eu cu sotul meu dorim achizitionarea unui imobil dar nu avem toata suma, suma pe care o avem revine din darul de nunta,dar la banca este pusa pe ... (vezi toată discuția)
Donatie dlcodrut dlcodrut In urma cu o luna. am facut transfer bancar in contul fiicei mele pt. o suma de bani pe care urmeaza sa ii foloseasca la construirea (cumpararea) unei case. ... (vezi toată discuția)