avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare copil

buna ziua .
va rog sa imi spuneti daca pot face o declaratie notariala sau orice document legal prin care sa desemnez o ruda ca tutore legal pentru copilul meu de 2 ani si 4, in cazul in care mie mi se intampla ceva pana implinestecopilul 18 ani .
in momentul acesta sunt in dovort , sotul este pensionat pe caz de boala , are probleme psihice , ma ameninta ca ma omoara sa imi spune ca ma omor eu in cel mult 2 luni , probabil va ascunde actele medicale in caz de ceva pentru a pune mana pe casa . vo rog o solutie cat mai repede pentru a face actele .

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 12:19, 8 Aprilie 2012
Puteti incheia un testament autentificat la notar.


Testamentul poate conţine dispoziţii referitoare la patrimoniul succesoral sau la bunurile care fac parte din acesta, precum şi la desemnarea directă sau indirectă a legatarului, precum si dispozitii referitoare la:

- partaj;

- excludere de la mostenire;

- numirea de executori testamentari;

- sarcini impuse legatarilor sau moştenitorilor legali;

- desemnarea persoanei care urmează a fi numită tutore al copiilor dvs.;

- înlăturarea unei anumite persoane de la posibilitatea de a fi numită tutore al copiilor dvs.;

- introducerea unei interdicţii de înstrăinare a unui anumit bun care va intra în patrimoniul succesoral (interdicţia nu poate depăşi o durată de 49 ani şi trebuie justificată de un interes serios şi legitim);

- desemnarea unui administrator al unuia sau mai multor bunuri sau a unei mase patrimoniale care se vor găsi în patrimoniul succesoral, etc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator
multumesc frumos. persoana desemnata pentru a fi tutore trebuie sa vina cu mine la notar?
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
tinaa, utilizator
Nu, testamentul este un act juridic unilateral, personal şi revocabil, prin care o persoană, numită testator, dispune, în una dintre formele cerute de lege, pentru timpul când nu va mai fi în viaţă.


Indicat este sa discutati totusi in prealabil cu acea persoana si sa aveti acceptul acesteia, pentru a nu o pune pe viitor intr-o situatie delicata.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire nepoata de var ContSters91450 ContSters91450 Doresc sa supun discutiei colegilor de pe forum urmatoarea speta: O persoana s-a adresat unui notar public cu solicitarea de a deschide succesiune de pe urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot supravetuitor sandidu sandidu Buna ziua, Caz: Doua persoane divortate (femeie si barbat) , fiecare cu copii majori rezultati din casatoriile anterioare ,vor sa se casatoreasca (sau sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire dali67 dali67 Daca unul dintre parinti moare si nu se efectueaza succesiunea,parintele care traieste poate face testament sau poate lasa un imputernicit care sa se ocupe cu ... (vezi toată discuția)