avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... tentativa furt in Grecia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

tentativa furt in Grecia

Buna ziua,
am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra.
Am un prieten in varsta de 23 de ani care a fost plecat in Grecia unde a fost prins de politie intr-o fabrica parasita impreuna cu inca 2 baieti la o tentativa de furt. Ei practic nu aveau nimic asupra lor.
I-a fost bagat in prejudiciu de 150.000 de euro si a fost inchis timp de un an si apoi a fost eliberat pe semnatura urmand sa ramana in Grecia pentru a fi judecat cazul in tribunal. A stat si a semnat timp de trei luni dar in lipsa unui loc de munca a fost nevoit sa se intoarca in Romania fara a astepta sa se definitizeze cazul.
Intrebarile sunt urmatoarele:
1.E posibil sa fie dat in urmarire si cautat prin Interpol din moment ce el nu se mai prezinta pentru semnatura?
2.Daca pleaca in alta tara ar putea avea probleme legate de cele intamplate in Grecia sau doar pe teritoriul acestei tari?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:32, 11 Aprilie 2012
Avand in vedere ca a incalcat conditiile eliberarii o sa i se emita un mandat european de arestare.
In acest caz poate fi arestat doar daca se intoarce in Grecia sau daca i se emite acest mandat poate fi arestat chiar din Romania sau oricare alta tara?
Poate fi arestat in orice tara din UE.

Poate fi arestat si in alte state din afara UE.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatul de arestare international caroli caroli As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in ce consta urmarirea prin Interpol. Care sunt pasii care ii fac ei. Sau care sunt metodele prin care ei cauta persoana ... (vezi toată discuția)
Mandat international Epynson Epynson Buna. Am si eu o intrebare. Am fost prins in italia la un furt si am fost condamnat la 1 an cu executare. Am facut 6 luni jumate dupa care am iesit pe ... (vezi toată discuția)
Sentinta penala nuga nuga buna ziua am si eu o intrebare.Am un prieten care acum 1 an a fost prins impreuna cu 3 baieti cu 1 kilogram de marihuana in grecia.A facut puscarie timp de 6 ... (vezi toată discuția)