avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CUM E POSIBIL ASA CEVA ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CUM E POSIBIL ASA CEVA ?

"Curtea de Casatie italiana a decis ca o mama de etnie roma care cerseste pe strada cu propriul copil nu poate fi condamnata pentru exploatare de minori, pentru ca "un asemenea comportament face parte din traditia culturala" a romilor."

[ link extern ]

"Justitia nu poate "penaliza comportamente care intra in traditia culturala a unui popor."

Nici nu stiu ce sa mai comentez in legatura cu subiectul acesta; mi se pare incredibil ce s-a intamplat.

Sunt in stare de soc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:38, 1 Decembrie 2008
Din moment ce presa si opinia publica din Italia sunt in stare de soc, e lesne de inteles ca motivarea curtii a fost aceasta.
Mde...
pentru mine nu-i chiar asa de lesne de priceput...:(

In vreo cativa ani de studii de drept si alti cativa ani de practicare am ajuns la concluzia ca nu e bine sa ma bazez pe motivari pe care le aflu la doua sau a treia mana.. mai ales cand una din maini e presa!
Asa, ca as prefera sa citesc hotararea (chiar si prescurtata).. decat oglinda ei din presa! Pentru ca nici in Italia presa nu-i mai buna decat cea de pe mioriticele meleaguri (da... stiu, si in Romania exista diferente intre ziare.. si ziaristi.. si la fel e si in Italia...)

Intrebarea mea era adresata domnului Lascoschi care spune: "cand am cititi acea hotarare.. motivarea.. etc", si lui trope_doi, care pare a stii destul de multe despre caz...
Ultima modificare: Luni, 1 Decembrie 2008
ContSters56778, utilizator
Hotararea pe care am citit-o de doua ori era cea chiar de la CEDO, motivarea CEDO.
NU din presa am citit motivarea hotararii CEDO.
Eram enervat si de aceea a trebuit sa o citesc de doua ori.In general, observ din prima daca e vorba de o incalcare sau nu a drepturilor si libertatilor fundamentale ( in viziunea mea evident).
Motivul pentru care nu am putut sa inteleg din prima a fost probabil tocmai...lipsa mea de impartialitate ( se poate intampla oricui, nu numai instantelor) pe acest aspect.:secret:

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pareri despre cedo aaee aaee [b]Nu vi se pare ca in ultima vreme daunele platite victimelor sunt cam mici iar timpul de 5-6 ani in care se rezolva cauzele e cam lung, ar trebui sa se ia ... (vezi toată discuția)
Proces castigat de despagubiri in cuantum enorm de mic ContSters193672 ContSters193672 O persoana a castigat in italia un proces de despagubiri in urma detentiei injuste de 336 zile domiciliar si 55 carcera. Au calculat italienii 50mii euro, ceea ... (vezi toată discuția)
Sentinta finala la casatione italia CIULEILACRAMIOARA CIULEILACRAMIOARA Buna ziua ! Locuiesc in italia , sunt convivente cu un barbat italian. In urma unei sentinte definitive gratie a unei erori judiciare a Curtii de Casatie-Roma, ... (vezi toată discuția)