avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa

Buna ziua!
Am "primit" o amenda administrativa, pentru conducere auto cu pemisul suspendat, odata cu "scoaterea de sub urmarire penala", de 1.000. lei si cheltuieli judiciare catre stat, in sarcina mea, de 100 lei.
Permisul meu este suspendat din anul 2006 cand, am fost condamnat cu suspendare, la 1 an, iar pana la momentul acesta nu mi s-a "anulat" permisul.
Aceasta este o masura complementara.
Am si eu 3 intrebari:
1. Mai poate sa imi anuleze permisul acum?
2. Daca nu platesc amenda administrativa, se revoca Ordonanta procurorului?
3. Daca nu platesc cheltuielile catre stat, se revoca Ordonanta respectiva?
Inca ceva...uitam...
Din 2006 nu mi s-a "anulat" permisul de conducere ci doar figuram cu mentiunea "suspendat" in cazierul auto.
La momentul de fata a intervenit si reabilitarea din oficiu.
Mai poate politia sa imi "anuleze" permisul, daca pana acum nu a facut-o?
Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
crisenz, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisenz , utilizator 06:48, 11 Aprilie 2012
-daca stati cuminte, nu;
-nu se revoca ordonanta; suma respectiva va aparea ca datorie catre stat, probabil la taxe si impozite locale;
-daca nu platiti acesta datorie, veti fi probabil executat silit;
-daca v-ati reabilitat nu vi se mai poate anula permisul fara motive;
Buna ziua,

1. Acum nu vi se mai poate anula permisul.
2. si 3. Daca nu platiti toate cheltuielile se poate revoca ordonanta procurorului.

Nu exista "reabilitare din oficiu" . Exista reabilitarea de drept si reabilitarea judecatoreasca. Termenele se calculeaza si incep sa curga de la data pronuntarii unei sentinte in cauza respectiva.

In cazul dvs. inca nu se poate vorbi de reabilitare.
Da, asa este...Era vorba de reabilitarea din oficiu...scuze pentru termenul folosit...
Deci, in cazul de fata pot sa imi ridic permisul de conducere de la politie, in urma unei cereri de "repunere in drepturi" sau trebuie sa urmez iar scoala de soferi si sa dau examen pentru obtinerea unui alt permis de conducere?
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
crisenz, utilizator
Va multumesc mult!
Vad ca parerile sunt impartite...una pro si una contra, dar nimic concret...Nimic ce ar putea sa clarifice legal si oficial situatia de fapt...
Va multumesc si sper sa aveti si persoane multumite...
O zi buna...
Buna ziua!
Nu mi-a zis nimeni... in functie de cele mentionate anterior, ce trebuie sa fac acum, pentru a intra din nou in posesia vechiului permis?
Va multumesc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis conducere suspendat ContSters185376 ContSters185376 in urma cu 2 ani mi-a fost retinut permisul de conducere pentru alcool. . 0.70 in aerul expirat si 1.10 in sange. la proces am fost achitat si sanctionat cu ... (vezi toată discuția)
Permis conducere suspendat ContSters307758 ContSters307758 Buna ziua, Unei persoane i s-a suspendat permisul deoarece a fost prins cu alcoolemie de 0.69 in aerul respirat. I s-a intocmit dosar penal in urma analizelor ... (vezi toată discuția)
Reducerea perioadei de suapendare a permisului ady_sipos ady_sipos buna seara.....in seara zilei de 16ian. dupa ce am terminat serviciul am oprit la un local situat la100-150m de locuinta...am baut o bere,dupa care am urcat ... (vezi toată discuția)