In luna decembrie (13.12.2011) am plecat in Belgia cu contract de munca (perioada nedeterminata) facut pe Romania, dar munca se presta in Belgia.Am lucrat 2 luni jumatate si nu am primit banii decat pe primele 2 saptamani lucrate in luna decembrie.Pe ianuarie si februarie, nu am primit nimic nici pana in ziua de azi.Ce credeti ca ar trebui sa fac?
Cum ati plecat la munca in Belgia cu c.i.m. facut pe Romania? .. acest lucru s-a facut prin intermediul unei agentii sau v-a trimis angajatorul din Romania?
Cea mai buna solutie , dar si costisitoare (timp si , eventual, bani) este actiunea in instanta ... ITM-ul poate constata neplata salariului, dar nu-l poate obliga pe acesta la plata .. instanta de judecata este singura autoritate in stat care-l poate obliga pe angajator la plata drepturilor salariale restante.
In cazul actiunii in instanta nu se platesc taxe judiciare ... veti suporta onorariul avocatului - daca doriti sa va angajati - , iar onorariul poate fi recuperat sub forma cheltuielilor de judecata de la partea adversa in cazul in care instanta va da castig de cauza.
Actiunea se va depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu.
Accident rutier
Enavas
Buna ziua. Sotul meu lucra ca sef de tura la o firma de paza, avand in dotare masina de serviciu. In ture de 12 cu 24. La iesirea din tura, insotit de doi ... (vezi toată discuția)