avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorie chirias in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorie chirias in instanta

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti ce pot pati daca vechiul proprietar ne da in judecata (pe mine si fratele meu) pentru a-si recupera o datorie in valoare de 1000 ron (plata intretinerii pe o luna).
Am stat in chirie intr-un apartament de 2 camere, 3 persoane: eu (15 ani), fratele meu (18,6 ani) si un amic al fratelui meu (17 ani). Proprietarul a facut cu noi un contract pe 3 luni (contractul este incheiat intre proprietar si fratele meu care e singurul major), inregistrat la Finante, dar noi dupa 2 luni nu am mai avut bani sa ne intretinem si am parasit apartamentul. Intretinerea pe ultima luna nu am mai platit-o ... si pentru aceasta suma proprietarul ne-a amenintat ca ne da in judecata.
Toti suntem elevi (deci nu avem venituri).
Ce ni se poate intampla?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:19, 9 Aprilie 2012
Proprietarul va formula o actiune in obligarea fratelui dvs. sa plateasca contravaloarea cheltuielilor de intretinere neachitate. El va sta parte intr-un eventual proces deoarece el este parte contractanta.
Cu scopul legitim recuperare sume contractual negociate si asumate prin semnatura de catre fratele dvs,proprietarul spatiului poate formula actiune in instanta impotriva fratelui dvs,pentru achitare chirie si interetinere ,eventual si cheltuieli de judecata
Multumesc ptr raspunsuri.
Am inteles ca doar fratele meu poate fi ''raspunzator'' ...
Dar el ce va pati? Sa presupunem ca ne vom judeca cu proprietarul ... acesta in instanta va avea castig de cauza...iar fratele meu va fi obligat sa plateasca acea suma.... Daca el nu o va plati? Este si el elev ... adica, fara venituri. Lui ce i se poate intampla?
Veti fi obligati de instanta la plata intretinerii si la plata onorariului de avocat.
Nu veti pati nimic mai mult.
Ultima modificare: Duminică, 8 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cum ne vor obliga, daca noi suntem elevi si nu avem venituri?
Ne vindem hainele de pe noi? Sau poate ne lasam de scoala ca sa ne angajam?

Alte discuții în legătură

Buna seara! suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in ... alicep alicep Buna seara! Suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in care nu a mai locuit nimeni din 2011. In 2015 fratele meu a fost chemat in judecata pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună seara, mama mea a pus garsoniera pe numele meu cu clauza ... Deea_utza Deea_utza Bună seara, mama mea a pus garsoniera pe numele meu cu clauza de abitatie viagera fără plata unei chirii. Au trecut 4 ani și ea nu a plătit ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere student mireladr mireladr Buna! Am tot cautat insa nu am gasit un articol de lege unde sa mentioneze de pensia de intretinere in Noul Cod Civil adopat la 1 oct 2011 (unde se regaseste ... (vezi toată discuția)