avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare datorie chirias in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare datorie chirias in instanta

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti ce pot pati daca vechiul proprietar ne da in judecata (pe mine si fratele meu) pentru a-si recupera o datorie in valoare de 1000 ron (plata intretinerii pe o luna).
Am stat in chirie intr-un apartament de 2 camere, 3 persoane: eu (15 ani), fratele meu (18,6 ani) si un amic al fratelui meu (17 ani). Proprietarul a facut cu noi un contract pe 3 luni (contractul este incheiat intre proprietar si fratele meu care e singurul major), inregistrat la Finante, dar noi dupa 2 luni nu am mai avut bani sa ne intretinem si am parasit apartamentul. Intretinerea pe ultima luna nu am mai platit-o ... si pentru aceasta suma proprietarul ne-a amenintat ca ne da in judecata.
Toti suntem elevi (deci nu avem venituri).
Ce ni se poate intampla?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:19, 9 Aprilie 2012
Daca nu obtineti venituri se vor valorifica bunuri din patrimoniul fratelui dvs.
Multumesc celor ce mi-au raspuns !

Recapitulez ceea ce am inteles:
- vom fi obligati la plata intretinerii
- neavand venituri, se vor valorifica bunurile aflate pe numele fratelui
-cum fratele meu nu are nimic pe numele lui (chiar nu are nimic).... se va valorifica poate aerul expirat de el .. (prinde orbul, scoate-i ochii)

In concluzie, proprietarul va ramane cu buza umflata (poate cu un proces castigat).
Multumesc inca o data!
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
aryana_99, utilizator
Nu e chiar asa, se pot executa bunuri avute in prezent sau viitoare. Deci la fiecare 2 ani si 9 luni ar putea incepe executarea silita pana cand va avea ce sa execute si la care se adauga inflatia si dobanzi penalizatoare.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in ... alicep alicep Buna seara! Suntem 2 frati,mostenitori ai unei garsoniere in care nu a mai locuit nimeni din 2011. In 2015 fratele meu a fost chemat in judecata pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună seara, mama mea a pus garsoniera pe numele meu cu clauza ... Deea_utza Deea_utza Bună seara, mama mea a pus garsoniera pe numele meu cu clauza de abitatie viagera fără plata unei chirii. Au trecut 4 ani și ea nu a plătit ... (vezi toată discuția)
Obligatia fratilor la pensia de intretinere ilinca60 ilinca60 Fostul meu sot incearca pe diverse cai sa plateasca o pensie de intretinere cat mai mica pentru copilul sau minor. Invoca motive de sanatate si face dovada cu ... (vezi toată discuția)