Va rog sa imi spuneti ce pot pati daca vechiul proprietar ne da in judecata (pe mine si fratele meu) pentru a-si recupera o datorie in valoare de 1000 ron (plata intretinerii pe o luna).
Am stat in chirie intr-un apartament de 2 camere, 3 persoane: eu (15 ani), fratele meu (18,6 ani) si un amic al fratelui meu (17 ani). Proprietarul a facut cu noi un contract pe 3 luni (contractul este incheiat intre proprietar si fratele meu care e singurul major), inregistrat la Finante, dar noi dupa 2 luni nu am mai avut bani sa ne intretinem si am parasit apartamentul. Intretinerea pe ultima luna nu am mai platit-o ... si pentru aceasta suma proprietarul ne-a amenintat ca ne da in judecata.
Toti suntem elevi (deci nu avem venituri).
Ce ni se poate intampla?
Recapitulez ceea ce am inteles:
- vom fi obligati la plata intretinerii
- neavand venituri, se vor valorifica bunurile aflate pe numele fratelui
-cum fratele meu nu are nimic pe numele lui (chiar nu are nimic).... se va valorifica poate aerul expirat de el .. (prinde orbul, scoate-i ochii)
In concluzie, proprietarul va ramane cu buza umflata (poate cu un proces castigat).
Multumesc inca o data!
Nu e chiar asa, se pot executa bunuri avute in prezent sau viitoare. Deci la fiecare 2 ani si 9 luni ar putea incepe executarea silita pana cand va avea ce sa execute si la care se adauga inflatia si dobanzi penalizatoare.