avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara major

As dori sa aflu daca e posibil ca dupa ce am implinit 18 ani sa primesc pensie alimentara din partea unui parinte care a renuntat la custodie cu 4 ani in urma.Nu am primit niciodata pensie alimentara din cauza situatiei ostile dintre parintii mei,rezultand ca in cele din urma parintele in cauza sa refuze sa plateasca.Planuiesc sa merg la universitate(din cate am inteles trebuie sa fiu studenta ...cred)si chiar am nevoie de sprijin material ;tinand cont ca nu am fost niciodata apropiata cu persoana in cauza ma tem ca e nevoie sa recurg la metode mai drastice pentru a obtine minimul necesar.
Cel mai recent răspuns: Ruv , utilizator 10:09, 17 Octombrie 2012
Da, bineinteles ca are dreptul sa se apere. Trebuie sa aibe si motive pt care daca pierde in prima instanta, sa atace hotararea.
Il puteti executa silit daca va refuza sa plateasca desi instanta v-a dat castig de cauza sau dupa doua luni de neplata, ii puteti face plangere pt abandon de familie.
Care e situatia in acest moment, in ce faza a procesului va aflati ?
Sunt intr-o faza incipienta a procesului deoarece am incercat sa rezolv situatia pe cale amiabila si in plus a trebuit sa astept pana am primit si semnat contractul de studii cu facultatea pe care o frecventez(mentionez ca sunt in anul I,la buget).Mi s-a sugerat sa astept pana dupa semnarea acestui contract pentru a figura in mod oficial ca studenta a acestei facultati si pentru a primi adeverinta ce imi serveste drept dovada.Mi s-a mai spus ca as putea primi bani si din urma,este adevarat?
Ultima modificare: Marți, 16 Octombrie 2012
Ruv, utilizator
Depuneti cat de repede puteti cererea, iar acte puteti depune si mai tarziu, dureaza ceva pana va da termen.. Cereti pensie de la data depunerii cererii, nu puteti cere sau obtine retroactiv
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare ContSters284944 ContSters284944 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am un copil in varsta de 20 de ani, student in anul I, si nu a mai primit pensia alimentara de 3 luni, de cand a intrat la ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere la doi copii majori mateiniko mateiniko Buna seara.As dori sa aflu daca copii sunt la facultati private mai beneficiaza de pensie alimentara?din prima casatorie am doi copii care acum au varsta de 20 ... (vezi toată discuția)
Student, cer sfat despre pensie alimentara ferdis ferdis Buna, sunt nou aici si recunosc ca am intrat doar pentru o problema. Sunt student, anul 2, si am o problema. Parintii mei sunt despartiti si tata mi-a ... (vezi toată discuția)