Fostul presedinte de asociatie este considerat proprietar daca este trecut in actul de proprietate cu drept de uzufruct viager?
Are drept de a face cereri de solicitare a documentelor ce apartin asociatiei, respectiv copie de pe Procesul verbal al sedintei in care a fost schimbat din functie?
Poate cere copii de pe liste de intretinere si copii de pe chitante ale altui proprietar, care a fost in litigiu cu asociatia in timpul mandatului sau?
Precizez ca a fost schimbat din functie in urma repetatelor abuzuri, dar mai ales deoarece a prelungit acest litigiu cu un proprietar restantier, ani la rand. In urma schimbarii lui, am intrat in posesia actelor de proprietate a membrilor asociatiei, printre care si al fostului presedinte, implicit. Acolo am vazut ca are acest drept de uzufruct viager.
Noi am reusit sa incheiem amiabil o tranzactie in fata instantei, cu rate lunare, de pe care de asemeni solicita copie.
Are aceste drepturi? Ar trebui sa le onoram?
Va multumesc
Are drept de a face cereri pentru a solicita a documentelor ce apartin asociatiei, respectiv copie de pe procesul verbal al sedintei in care a fost schimbat din functie, chiar daca nu are nuda proprietate.
Poate cere copii de pe liste de intretinere, deoarece achita si el cotele la intretinere, ca orice locatar/proprietar, nu si copii de pe chitantele altui proprietar, care a fost in litigiu cu asociatia in timpul mandatului sau.
Acele copii pot fi cerute doar in cadrul unui proces, daca justifica un interes in acest sens.
Sigur ca nu poti opri un om sa ceara. Eu cer luna de pe cer si nu-mi poate interzice nimeni.
Poate ca este de discutat daca asociatia, conducerea actuala a asociatiei este obligata sa-i prezinte documentele sau inscrisurile solicitate.
Si raspunsul este deja dat mai sus. Omul are dreptul sa cunoasca, sa aiba acces, conform legii 230/2007, la actele si documentele asociatiei din care face parte si de aceea noua conducere a asociatiei trebuie sa i le prezinte, sa i le arate, sa-i dea explicatii..., dar nu este obligata sa-i elibereze copii ale acestora. Totusi, cu intelegere si pe cheltuiala sa, a celui care solicita, i se pot face copii ale unor documente. Dar, asa cum s-a spus si mai sus, nu trebuie sa i se elibereze copii ale documentelor ce apartin altor proprietari.