avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CFS contra CO ori somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CFS contra CO ori somaj tehnic

Pentru doua saptamani in care angajatorul are dificultati cu platile, in loc de a-l trimite pe angajat in somaj tehnic angajatorul il obliga pe angajat sa-si faca cerere pentru concediu fara plata , desi angajatul ar prefera sa-si ia in perioada respectiva concediu de odihna.
Ce incalca angajatorul si cum se poate apara un angajat intr-o astfel de situatie ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 9 Aprilie 2012
CFP se acorda numai pe baza unei cereri a salariatului .... art.54 C.mun. prevede ca, contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 54 codul muncii eva_alexa29 eva_alexa29 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti, va rog, daca este legal, atunci cand faci o cerere de concediu fara plata pentru motive personale, sa ti se suspende ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata Fekker Ana Fekker Ana este legal sa iei concediu fara plata astfel; ianuarie lucreaza februarie concediu fara plata martie lucreaza aprilie din nou concediu fara plata si tot asa ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)