avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... trimiterea in judecata !!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

trimiterea in judecata !!

buna ziua as dori sa va adresez o intrebare acum 2 ani si o luna s-a inceput urmarirea penala impotriva mea dar nu am fost trimis in judecata am avut interdictia de a nu parasi tara toata aceasta perioada .Din punct de vedere legal imi mai pot pune interdictia aceasta in continuare ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:19, 12 Aprilie 2012
da, interdictia se institutie ori de cit ori procurorul considera ca este necesara desfasurarii UP.
imi cer scuze dar in cpp scrie ca maximul de interdictie este de doi ani in cazul in care pedeapsa este mai mare de 10 ani
Vedeti art. 145 ^1 Cod pr. penala.Normal, in cursul urmaririi penale , masura nu poate depasi un an , ci doar in mod exceptional, cand pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea de care sunteti acuzat este de peste 10 ani, masura poate sa dureze 2 ani.
da este adevarat am citit ,intrebarea mea era daca exista vreun temei legal prin care imi pot prelungi mai mult de aceasta perioada ?
Nu exista niciun temei pentru a se depasi durata prevazuta de lege. Ar trebui sa inceteze de drept la implinirea termenului de 2 ani. Insa masura ar putea fi dispusa din nou in cursul judecatii, daca instanta va considera necesara luarea masurii.

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,va rog cat timp poate tine interdictia de a nu parasi tara ? DANY2011 DANY2011 buna ziua , daca stie cineva in cursul urmaririi penale cat timp poate dura interdictia de a nu parasi tara ? Va multumesc !!! (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva Bucur Diana Bucur Diana Acum 10 luni prietenul meu a lovit pe cineva cu masina in timp ce cobora o panta si a ramas fara frane. Din cate am inteles ulterior era o masina folosita doar ... (vezi toată discuția)
Termenul rezonabil ROMANIAlibera ROMANIAlibera SOTUL MEU DE2 ANI ESTE TOT PE AREST PREVENTIV.CAT ESTE TERMENUL REZONABIL PT A FII JUDECAT DEFINITIV O PERSOANA INCARCERATA? (vezi toată discuția)