Buna ziua!! Am un autoturism cu care circul in baza celui de-al doilea rand de numere rosii, care imi expira pe data de 28.04.2012. Problema e ca urmeaza sa fiu plecat ceva timp si ma intorc acasa abia pe data de 29.04.2012, cu o zi DUPA expirarea numerelor. Intrebarea mea e daca pot solicita de pe acum cel de-al treilea rand de numere rosii, sa le am la mine si sa le schimb atunci sa ma pot intoarce acasa cu masina... Va multumesc anticipat!!
Din pacate nu este posibil. La data cand se va emite noua autorizatie de circulatie provizorie, cea initiala va fi anulata. In consecinta la data cand veti primi noile numere, va trebui sa le scoateti pe cele vechi. Singura solutie legala este sa dati procura notariala cuiva care sa va scoata noile numere rosii in 27 si sa vi le expedieze pe curier. Sau sa le scoateti dumneavoastra de acum, adica de la data cand parasiti localitatea.
deci se poate elibera pe data de 27? Autorizatia actuala expira pe 28. Mie mi-a spus cineva ca urmatoarea autorizatie se poate elibera abia la o zi dupa ce a expirat autorizatia precedenta.
Cele mai sigure info aici le primiti de la politia rutiera. Teoretic ar trebui sa se poata. Aveti dreptul la 3 seturi de numere rosii, e dreptul dvs cum le gestionati.