avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Magazin online haine firma din UE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Magazin online haine firma din UE


Am o mare nelamurire careia incerc sa ii gasesc solutie de cateva saptamani. Vreau sa imi deschid un magazin online de haine de firma ( Calvin Klein, Gucci, Hugo Boss, Ferre etc.) Aprovizionarea o voi face de pe outleturi online de genul www. dress-for-less.com. Stiu ca trebuie sa imi fac firma platitoare de tva si sa ma inregistrez la ROI pentru a putea face cumparaturi din UE. Nelamurirea mea este daca in afara de factura eliberata de outletul respectiv mai am nevoie si de alt gen de autorizatii sau acorduri de la importatorii din Romania ai acestor branduri? Mentionez ca vreau sa fac totul 100% legal si vreau sa cunosc toate ascunzisurile acestui business pentru a nu avea probleme pe viitor cu legile romanesti.

Cel mai recent răspuns: IonitaGeorgiana , utilizator 16:07, 6 Martie 2013
Ar putea fi in avantajul meu:

Legea 84/1998 republicata 2010 privind marcile si indicatiile geografice
Art. 38
(1) Dreptul asupra marcii se epuizeaza, iar titularul nu poate interzice altor persoane folosirea acesteia pentru produse care au fost puse in comert in Uniunea Europeana si in Spatiul Economic European sub aceasta marca de titularul insusi sau cu consimtamantul sau.



Nu cred ca are cineva contract de exclusivitate cu vreo societate din Romania.
Avand insa in vedere cumpararea in scop de revanzare trebuie sa stiti exact pentru a nu avea probleme.
Personal nu cred ca este vorba de exclusivitate dar pentru linistea dvs. va recomand sa verificati.
Experienta mea cu domeniul se rezuma la doua spete cu situatii in care erau implicati importatori romani vs. branduri internationale. E adevarat, in unul din cazuri discutam despre materii prime industrie alimentara, in altul de utilaje brutarie, insa in ambele (fiind vorba de branduri arhicunoscute international) erau folosite contracte de exclusivitate teritoriale. Si toata industria de specialitate folosea, de aceea sugerez atentie si informare.
Deci singura problema ar fi cu o societate care ar avea contract de exclusivitate. Va trebui sa contactez fiecare brand in parte cu aceasta intrebare. Dar din moment ce outlet-ul din Germania imi vinde mie marfa respectiva cu factura si cu acordul de revanzare ma gandesc ca ei ar trebui sa suporte eventualele consecinte. Outletul respectiv nu vinde doar o marca anume.
Daca exista un contract de exclusivitate, acesta produce efecte doar intre parti. Nu este nevoie sa contactati brandurile. Daca cel care are exclusivitate este prejudiciat se poate indrepta impotriva firmei. Indiferent de forma sub care este protejat cel prejudiciat este obligat sa va notifice a inceta actul cauzator de prejudicii si ulterior daca nu va conformati, va urma alte proceduri.
Ultima modificare: Luni, 9 Aprilie 2012
Carmen Chitu, Avocat

Alte discuții în legătură

Comerciant vs distribuitor; haine outlet vs haine brand cosy cosy am 2 intrebari la care v-as multumi tare mult sa gasesc raspunsuri care sa ma clarifice: vreau sa cumpar din Ue (nu se mai cheama import?) haine de la ... (vezi toată discuția)
Magazin zara oultet!! renataradu renataradu Buna ziua, cu o intrebare va deranjez, daca am un Srl care achizitioneaza marfa outlet zara de la o alta firma cu sediul in Romania, care importa aceea marfa ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine marci renumite outlet AlinaDumitrache AlinaDumitrache Pot vinde in magazin de outlet haine originale ( Armani, Gucci, etc)cumparate din italia din magazine falimentare ? Imi trebuie licenta de marca daca hainele ... (vezi toată discuția)