avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in caz de preaviz,timpul de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in caz de preaviz,timpul de lucru

Buna ziua,
as dori sa va intreb,in cazul de preaviz,care este timpul de munca/zi obligatoriu de efectuat de catre angajat(preavizul este de 20 zile lucratoare)
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 10 Aprilie 2012
In perioada de preaviz , timpul de munca este cel mentionat in contractul individual de munca... reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este posibila numai daca este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil angajatorului sau in regulamentul intern al acestuia.

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi atunci in preaviz veti merge la serviciu tot 8 ore/zi.

CCM,nu a fost prezentat angajatilor,iar regulament intern,iarasi nu exista la societate.
@freelis-Va multumesc pentru raspuns.
Daca exista CCM la nivel de unitate luati legatura cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor pentru a va spune ce este prevazut in acesta cu privire la problema ridicata de dvs.

Lipsa R.I. poate fi semnalata ITM-ului.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu sau fara salarii compensatorii babuinu2002 babuinu2002 Buna ziua, As dori sa stiu clar daca in cazul concedierii pe motive de desfiintare a postului daca se dau sau nu salarii compensatorii. (vezi toată discuția)
Orele lucrat in preaviz flaviuscl flaviuscl buna ziua! va rog daca se poate sa-mi spuneti si mie cate ore se lucreaza pe perioada preavizului,tinand cont de faptul ca sunt angajata cu norma intraga(8 ... (vezi toată discuția)
Care sunt drepturile daca esti concediat adelina76 adelina76 Buna ziua, sunt angajata unei firme de 6 ani si 7 luni insa zilele trecute mi s-a pus in vedere ca din luna decembrie voi fi concediata.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)